Αρχική Τελευταία Νέα Δεν φεύγουν οι μέδουσες από τις παραλίες της Κύπρου

Δεν φεύγουν οι μέδουσες από τις παραλίες της Κύπρου

Τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκαν μέδουσες είδους Rhopilema nomadica, κοινώς γνωστό και ως Νομαδική Μέδουσα, στις νότιες και ανατολικές παραλίες της Κύπρου οι οποίες παραμένουν στην περιοχή.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό και να αποφεύγει να τις αγγίξει, είτε μέσα στη θάλασσα, είτε έξω από αυτή.

«Λόγω των υφιστάμενων υδρογραφικών συνθηκών η παρουσία μεμονωμένων ατόμων του είδους παραμένει στην παράκτια περιοχή της Κύπρου. Άτομα της Νομαδικής Μέδουσας καταγράφονται τις τελευταίες μέρες από τον Κόλπο της Λεμεσού μέχρι και τις παραλίες της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με σκοπό την ενημέρωση και διασφάλιση της προστασίας του κοινού, το ΤΑΘΕ παροτρύνει το κοινό να είναι προσεκτικό στις παράλιες περιοχές και να αποφεύγει να αγγίξει τις μέδουσες, είτε αυτές είναι μέσα στη θάλασσα, είτε έχουν ήδη ξεβραστεί στην παραλία.

Σημειώνεται ότι η παρουσία πληθυσμού μεδουσών είναι ένα παροδικό φαινόμενο και αναμένεται πως τα άτομα του είδους θα απομακρυνθούν προς την ανοικτή θάλασσα όταν και εφόσον αλλάξει η κατεύθυνση των θαλάσσιων ρευμάτων.