Αρχική Τελευταία Νέα Φοιτητές αμερικανικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις εγκαταστάσεις της Eurogate στο Λιμάνι Λεμεσού

Φοιτητές αμερικανικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στις εγκαταστάσεις της Eurogate στο Λιμάνι Λεμεσού

Την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd είχαν φοιτητές αμερικανικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Οι φοιτητές βρέθηκαν στην Κύπρο στις 21-24 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος Semester at Sea, το οποίο διαχειρίζεται το αμερικανικό Institute of Shipboard Education (ISE). Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές από διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ, από διαφορετικούς κλάδους σπουδών, οι οποίοι επιλέγουν να περάσουν το εαρινό εξάμηνο σπουδών τους, ταξιδεύοντας με πλοίο σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι φοιτητές παράλληλα με τα μαθήματα, κάνουν στάση σε διάφορα λιμάνια ανά τον κόσμο, συμμετέχουν σε ξεναγήσεις και παρακολουθούν σεμινάρια και παρουσιάσεις από εταιρείες και οργανισμούς σε διάφορους τομείς, ανάλογα με τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

Η Eurogate φιλοξένησε τους φοιτητές στις εγκαταστάσεις της και τους παρουσίασε το έργο της στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Λεμεσού, με τους φοιτητές να έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού πεδίου “Leading High-Performance Teams”, αλλά και να δουν από κοντά την παροχή των υπηρεσιών και τον τρόπο λειτουργίας ενός σύγχρονου τερματικού, από το οποίο διακινείται το 90% των εισαγωγών και εξαγωγών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, Capt. Γιώργος Πούρος, ανέδειξε τη σημασία που δίνει η εταιρεία σε εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας και αλληλεπίδρασης με φοιτητές και μαθητές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη του προσωπικού της Eurogate βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση φοιτητών, ερευνητών και μαθητών, καθώς μέσα από τη ζύμωση αυτή, η ακαδημία έρχεται πιο κοντά στην πραγματική αγορά εργασίας και δίνεται περαιτέρω ώθηση στον τομέα της ναυτιλίας, στα θαλάσσια επαγγέλματα και το εμπόριο».