Αρχική Τελευταία Νέα “Φωτιά” στα ναύλα για Αθήνα, Θεσ/νίκη και Λονδίνο

“Φωτιά” στα ναύλα για Αθήνα, Θεσ/νίκη και Λονδίνο

Μεγάλη αύξηση στις τιμές των αεροπορικών ναύλων για τον Οκτώβριο, που κυμαίνεται από 60 – 75%, διαπιστώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, επισημαίνοντας πως οι αυξήσεις αυτές δεν δικαιολογούνται, καθώς ο μήνας αυτός δεν συγκαταλέγεται στους μήνες αιχμής.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε πως σε έλεγχο αεροπορικών εισιτηρίων που έγινε στις 23 Ιουλίου για αναχώρηση στις 14 Οκτωβρίου και επιστροφή στις 20 Οκτωβρίου οι τιμές για Αθήνα με επιστροφή άρχιζαν από 119 ευρώ. Σήμερα για τις ίδιες ημέρες αναχώρησης και επιστροφής η τιμή για Αθήνα έφτασε στα 191 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση πέραν του 60%.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για την Θεσσαλονίκη, αφού για τις ίδιες ημέρες αναχώρησης και επιστροφής η τιμή τον Ιούλιο ήταν 134 ευρώ και σήμερα είναι 223 ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 66%.

Ακόμη πιο ακριβά είναι τα ναύλα για το Λονδίνο, αφού τον Ιούλιο μπορούσες να κλείσεις αεροπορικό εισιτήριο με 197 ευρώ, ενώ σήμερα η τιμή έχει εκτοξευθεί στα 345 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 75%.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι αυτές οι αυξήσεις δεν είναι συνηθισμένες διότι ο Οκτώβρης δεν συγκαταλέγεται στους μήνες αιχμής, τονίζοντας πως οι αυξήσεις θα δικαιολογούνταν ως ένα βαθμό αν μιλούσαμε για μήνες αιχμής. «Σε περιόδους μη αιχμής η επίδραση στις τιμές είναι ελάχιστη και δεν δικαιολογείται», ανάφερε ο κ. Δρουσιώτης.

Ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε πως το ίδιο φαινόμενο με τις αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων παρουσιάστηκε και πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν έκλεισε η Cobalt, λέγοντας πως δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση των κενών θέσεων που αφήνει πίσω της μια αεροπορική εταιρεία.