Αρχική Τελευταία Νέα Γ. Αρμεύτης: «Σωστή η απόφαση του δήμου, όμως πρέπει να λειτουργούμε έγκαιρα...

Γ. Αρμεύτης: «Σωστή η απόφαση του δήμου, όμως πρέπει να λειτουργούμε έγκαιρα και όχι κατόπιν αντιδράσεων»

Την πεποίθηση ότι η απόφαση του Δήμου Λεμεσού να κηρύξει ως διατηρητέο το κτήριο του ιστορικού ωδείου του Σόλωνα Μιχαηλίδη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβλημένη, εκφράζει ο αρχιτέκτονας και ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης.

 

Ο κ. Αρμεύτης σημειώνει ότι πρόκειται για ένα κτήριο με μεγάλη πολιτιστική αξία για τη Λεμεσό και για έναν Κύπριο μουσικό με τεράστιο έργο. Αναφέρει ακόμη ότι υπάρχουν και αρκετά άλλα κτήρια ιστορικής σημασίας στη Λεμεσό που πρέπει να κηρυχθούν διατηρητέα στο πλαίσιο ενός ολιστικού σχεδιασμού με στόχο την προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Γιάννης Αρμεύτης υπογραμμίζει ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργούμε έγκαιρα και προδραστικά και όχι κατόπιν σχολίων και αντιδράσεων των πολιτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Σύμφωνα με τον κ. Αρμεύτη, «στο Σχέδιο Περιοχής του Κέντρου που δημοσιεύθηκε πριν από ένα χρόνο, δεν περιλήφθηκε οποιαδήποτε επίσημη εισήγηση από πλευράς Δήμου για να κηρυχθούν συγκεκριμένα κτήρια ως διατηρητέα στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ). Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η τελευταία μαζική κήρυξη διατηρητέων έγινε από την προηγούμενη δημαρχία, και αφορούσε τα βιομηχανικά κτήρια στην περιοχή μεταξύ παλιού και νέου λιμανιού».

«Στο πρόγραμμά μας για “Μία πόλη για όλους”, περιλαμβάνεται συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση ιστορικών κτηρίων», καταλήγει ο κ. Αρμεύτης.