Αρχική Διεθνή «Γιαγιά μου…» – Ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρετά δημόσια τη βασίλισσα Ελισάβετ (VIDEO)

«Γιαγιά μου…» – Ο πρίγκιπας Χάρι αποχαιρετά δημόσια τη βασίλισσα Ελισάβετ (VIDEO)

Ο δημόσιος αποχαιρετισμός του στη βασίλισσα Ελισάβετ

 

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται για πρώτη φορά και στον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄

 

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του για τον θάνατο της γιαγιάς του, της βασίλισσας Ελισάβετ, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας (12/09) ο πρίγκιπας Χάρι.

Στη δήλωσή του ο δούκας του Σάσεξ αναφέρεται στην «αιώνια χάρη» και στο «χαμόγελο» της γιαγιάς του σημειώνοντας ότι ακόμα και στην βαθύτατη θλίψη την οποία βιώνει μετά τον θάνατο της 96χρονης μονάρχη «χαμογελάει γνωρίζοντας ότι εσύ και ο παππούς είστε μαζί τώρα και αναπαύεστε εν ειρήνει».

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλεί «πυξίδα» την βασίλισσα Ελισάβετ ενώ στο γραπτό μήνυμά του αναφέρεται και στον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ μετά τον «κλάδο ελαίας» που έτεινε προς αυτόν στο πρώτο διάγγελμά του από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Γιορτάζω τη ζωή της γιαγιάς μου, της βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ θρηνούμε για την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν πυξίδα για τόσους πολλούς ανθρώπους με την αφοσίωση της στο καθήκον. Η χάρη και η αξιοπρέπειά της που ήταν αληθινές σε όλη τη ζωή της αποτελούν τώρα την αιώνια παρακαταθήκη της» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρίγκιπας Χάρι.

«Ας θυμόμαστε όλοι τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν όλους τώρα να μας παρηγορήσουν: Η ζωή αποτελείται από οριστικές αναχωρήσεις όπως και από πρώτες συναντήσεις» συνέχισε ο Χάρι.

Συνεχίζοντας σε πιο προσωπικό τόνο ο δούκας του Σάσεξ ο οποίος συνάντησε για τελευταία φορά την βασίλισσα Ελισάβετ στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αναφέρει: Γιαγιά μου αν και αυτός ο αποχαιρετισμός μας προκαλεί λύπη, θα είμαι για πάντα υπόχρεος για όλες τις πρώτες συναντήσεις μας – από τις πρώτες αναμνήσεις μου ως παιδί μαζί σου, στις συναντήσεις μας όταν για πρώτη φορά εντάχθηκα στο στράτευμα, στην πρώτη φορά που συνάντησες την αγαπημένη μου σύζυγο και αγκάλιασες τα αγαπημένου σου δισέγγονα».

«Αναπολώ αυτές τις στιγμές καθώς και όλες τις άλλες που υπήρξαν. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και καθώς μιλάμε για πρώτες συναντήσεις, τώρα όλοι μας τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο, αυτού του βασιλιά Καρόλου Γ΄».

«Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό σου γέλιο. Κι εμείς τώρα χαμογελάμε καθώς γνωρίζουμε ότι τώρα είστε ξανά μαζί με τον παππού και αναπαύεστε εν ειρήνει» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρίγκιπας Χάρι.

Πηγή: Protothema.gr