Αρχική Τελευταία Νέα Γιάννης Αρμεύτης: «Ενέργεια που προκαλεί θλίψη και ντροπή…»

Γιάννης Αρμεύτης: «Ενέργεια που προκαλεί θλίψη και ντροπή…»

«…η βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης»

 

Τη βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης στη Λεμεσό καταδίκασε με γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Πεσόντων Αντιστασιακών Γιάννης Αρμεύτης. Σύμφωνα με τον κ. Αρμεύτη, «πράξεις όπως αυτή συνιστούν παντελή έλλειψη σεβασμού προς όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον τόπο μας».

Πιο κάτω ολόκληρη η δήλωση του κ. Αρμεύτη:

«Η βεβήλωση του μνημείου των ηρώων της αντίστασης στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, είναι μια πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα. Μια ενέργεια που μόνο αισθήματα θλίψης και ντροπής προκαλεί.

Πράξεις όπως αυτή συνιστούν παντελή έλλειψη σεβασμού προς όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την υπεράσπιση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Την ίδια στιγμή καταδεικνύουν το βαθύ έλλειμμα παιδείας και ιστορικής συνείδησης που χαρακτηρίζει ένα κομμάτι της κοινωνίας μας. Ένα κομμάτι το οποίο απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και περιφρονεί τις δημοκρατίες αξίες.

Σύσσωμη η Πολιτεία έχει καθήκον πρωτίστως να προστατέψει τη μνήμη των ηρώων της αντίστασης και, κατά δεύτερο, να εργαστεί για να κεντρίσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς σε σχέση με τη σημασία που είχαν και έχουν για τον τόπο οι αγώνες προάσπισης της δημοκρατίας, αλλά και η θεμελίωση των δημοκρατικών αρχών και αξιών».

Προηγούμενο άρθροΒοηθήστε να γίνουν τα εμβόλια καλύτερα για όλους μέσω της αναφοράς πιθανών παρενεργειών
Επόμενο άρθροΈκρηξη σήμερα και κοντεύουμε ξανά τα 300 κρούσματα! 63,24% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού