Αρχική Πρόσωπα Γιάννης Αρμεύτης: «Με ενδιαφέρει πώς ένα κτίριο μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες...

Γιάννης Αρμεύτης: «Με ενδιαφέρει πώς ένα κτίριο μπορεί να βοηθήσει τις ανθρώπινες σχέσεις»

Ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του γραφείου Armeftis Partners οραματίζεται “πόλεις των 15 λεπτών”, δημιουργεί απαράμιλλης αισθητικής κτίρια με κοινωνική βιωσιμότητα σε Κύπρο και Ελλάδα, πιστεύει ακράδαντα στη σημασία της σύνδεσης της αρχιτεκτονικής και ανθρωπίνων σχέσεων και θέλει να δει τη Λεμεσό πόλη – πρότυπο.

Γεννημένος στην Κύπρο και με αστείρευτη έμπνευση για καινοτόμες ιδέες, είναι γνωστός για τα έργα του με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Απέκτησε το πτυχίο του στην αρχιτεκτονική από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα ίδρυσε δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο μετρά δεκάδες πολυβραβευμένα πρότζεκτ.

Ο Γιάννης Αρμεύτης μίλησε στην έκδοση ADM The Green Issue για τη βιωσιμότητα και την αειφορία, τις σύγχρονες πόλεις και πώς μπορούμε όντως να γίνουμε ευτυχισμένοι μέσα σε αυτές – γιατί, όπως τονίζει, «είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα»

Διαβάστε περισσότερα στο Lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΔεδομένα και προτάσεις για την αγορά ηλεκτρισμού και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Του Κωνσταντίνου Κωνσταντή
Επόμενο άρθροΕντοπίστηκε νεκρή χελώνα στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού