Αρχική Τελευταία Νέα Γιολίτη: Άνευ ουσίας το δίλημμα περί διαδηλώσεων – Δεν είναι ώρα για...

Γιολίτη: Άνευ ουσίας το δίλημμα περί διαδηλώσεων – Δεν είναι ώρα για νομικίστικες αντιπαραθέσεις

Άνευ ουσίας χαρακτήρισε το δίλημμα της διοργάνωσης ή μη διαδηλώσεων η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη, τονίζοντας ότι δεν είναι η ώρα για νομικίστικες αντιπαραθέσεις.  
Μιλώντας στο Τρίτο ξεκαθάρισε ότι εν μέσω πανδημίας απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους και οι διαδηλώσεις, ειρηνικές ή μη.  
 
Όπως ανέφερε, η αστυνομία είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το διοργανωτή της διαδήλωσης ότι θα την ακύρωνε, κάτι που τελικά δεν έπραξε.  
Η υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ακόμα ότι η μικροφωνική και η εξέδρα που είχε αρχικά τοποθετηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου ξηλώθηκαν από την Αστυνομία, ωστόσο στη συνέχεια οι διοργανωτές επανατοποθέτησαν τον εξοπλισμό, αντλώντας μάλιστα παράνομα, ρεύμα από το δημαρχείο.  
Ερωτηθείσα γιατί η αστυνομία δεν επενέβη νωρίτερα για τερματισμό της εκδήλωσης, η υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι η αστυνομία ανέχτηκε τις προκλήσεις για να μην δημιουργηθούν εντάσεις. Στο σημείο, πρόσθεσε, υπήρχε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους οικογένειες και παιδιά.
 
Η κυρία Γιολίτη διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Όπως δήλωσε, πέραν του ατόμου που έχει συλληφθεί και ήταν εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, διεξάγεται έρευνα και εναντίον άλλων ατόμων τα οποία – με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – φαίνεται να υποκινούσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.
ΠΗΓΗ ΡΙΚ