Αρχική Πρόταση Γιορτή του Κρασίου: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της και μας περιμένει στον...

Γιορτή του Κρασίου: Ανοίγει σήμερα τις πύλες της και μας περιμένει στον Δημόσιο Κήπο

Στον δημόσιο κήπο θα λειτουργήσουν πέντε υπαίθριες ταβέρνες με λαϊκή μουσική και δωρεάν χύμα κρασί

 

Άφθονο κυπριακό κρασί θα ρέει από σήμερα στο δημόσιο κήπο της Λεμεσού, καθώς ανοίγει τις πύλες της η 61η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει, στις 20:00, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ενώ ακολούθως θα εγκαινιάσει τα περίπτερα των τεσσάρων οινοβιομηχανιών του τόπου ΚΕΟ, ΛΟΕΛ, ΕΤΚΟ και ΣΟΔΑΠ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού και τον τενόρο Άντη Αροδίτη, ενώ θεατρικά παρεμβαίνουν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου. Την τελετή έναρξης θα εμπλουτίσουν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 15ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, επίσης στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια», ενώ στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Παντελή Θαλασσινού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και της Γλυκερίας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, στην τελετή λήξης, στις 25 του μήνα, θα συμμετέχουν η ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Στο χώρο του δημόσιου κήπου θα λειτουργήσουν πέντε υπαίθριες ταβέρνες με ξεχωριστή λαϊκή μουσική η κάθε μια, θα διατίθεται δωρεάν χύμα κρασί από το Δήμο Λεμεσού και εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία μας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας και διαλέξεις αναφορικά με την οινοπαραγωγή.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, για όσους διαμένουν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Πάφο και Αγία Νάπα, ενώ για τους κατοίκους της Λεμεσού έγιναν ειδικές διευθετήσεις με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν δωρεάν λεωφορεία της γραμμής για να μεταβούν από και προς το δημόσιο κήπο, αγοράζοντας εισιτήριο της Γιορτής του Κρασιού από τον οδηγό του λεωφορείου.

Το πλήρες πρόγραμμα της γιορτής είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού ΕΔΩ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ