Αρχική ΑΕΛ Γήπεδο Λεμεσού: Καταγγέλλει εκβιασμό ο Πρόεδρος της ΑΕΛ – Προειδοποίηση για λήψη...

Γήπεδο Λεμεσού: Καταγγέλλει εκβιασμό ο Πρόεδρος της ΑΕΛ – Προειδοποίηση για λήψη μέτρων

Τη σύμβαση χρήσης του γηπέδου της Λεμεσού αποστέλλει σήμερα ο ΚΟΑ προς τις τρεις ομάδες της πόλης, όπως ανέφερε κατά τη συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι στη σύμβαση θα επισυνάπτονται οι θέσεις της Υπηρεσίας Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού υποστήριξε κατά τη συζήτηση ότι δεν υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή της σύμβασης προς τα σωματεία σημειώνοντας ότι έγινε ο έλεγχος από τον έφορο κρατικών ενισχύσεων και υπήρξε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως προς το αίτημα των σωματείων για μακροχρόνια μίσθωση του γηπέδου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρξει ένας χρονικός ορίζοντας 33+33+33, ωστόσο ανέφερε ότι οι οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία είναι ότι η σύμβαση ρήσης του γηπέδου δεν μπορεί να είναι πάνω από 10+10 χρόνια.

Οι ομάδες της Λεμεσού, επιμένουν και ζητούν μακροχρόνια σύμβαση μίσθωσης, η οποία να είναι λειτουργική.

Ο Πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους κατήγγειλε ότι οι ομάδες της Λεμεσού είναι σήμερα ενώπιον ενός εκβιασμού που κινείται στη λογική του «είτε υπογράφετε, είτε μένετε ξεκρέμαστοι».

Ανέφερε ότι τα όσα προτείνουν τόσο η Νομική Υπηρεσία όσο και ο ΚΟΑ όπως και οι αλλαγές του εφόρου κρατικών ενισχύσεων δεν είναι δεκτά από τις ομάδες της Λεμεσού και προειδοποίησε ότι θα φτάσουν στο τέρμα, μέχρι και το δικαστήριο.

Σημείωσε βάσει υπολογισμών τους, ότι το κόστος συντήρησης του γηπέδου ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι φθορές τις οποίες θα πρέπει να επιδιορθώσουν στην πορεία του χρόνου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι εάν σε αυτό προστεθεί το ενοίκιο που ζητά ο οργανισμός – 450 χιλιάδες ευρώ και για τις τρεις ομάδες – τότε σημαίνει ότι ο κάθε αγώνας στο νέο γήπεδο θα κοστίζει 25 χιλιάδες ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν μάθει το ύψος του ενοικίου και ο καθένας λέει ό,τι αριθμούς θέλει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν το λόγο που έγινε το γήπεδο.

Πηγή: Dialogos

Προηγούμενο άρθροΜια γειτονιά αστέγων στο κέντρο της Λεμεσού
Επόμενο άρθροΛεμεσός: Πολύ μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη (Φωτογραφίες)