Αρχική Τελευταία Νέα Γήπεδο στη Λεμεσό: Αρνητική η Ευρωπαική Επίτροπή λόγω προνομιακής μεταχείρισης ΑΕΛ, Απόλλωνα...

Γήπεδο στη Λεμεσό: Αρνητική η Ευρωπαική Επίτροπή λόγω προνομιακής μεταχείρισης ΑΕΛ, Απόλλωνα και Άρη

Αρνητική, προς το παρών, στην απελευθέρωση του κονδυλίου ύψους 26.800.000 ευρώ από το κράτος για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου στη Λεμεσό είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού όπως αναφέρει σε άρθρο του ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ.
 
Η αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. επιβάλλεται να εγκρίνει κάθε έργο των κρατών-μελών της που θα ανήκει σε άλλους χρήστες, δηλαδή δεν θα είναι κρατικό, και το κόστος του ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.
 
Ο λόγος που στις προκαταρκτικές επαφές (δεν έγινε ακόμη επίσημη αίτηση) της Κυβέρνησης και του ΚΟΑ με την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. δεν δίνεται το «πράσινο» φως για παραχώρηση της κρατικής επιχορήγησης είναι ότι δημιουργείται, σύμφωνα με την Ε.Ε., προνομιακή μεταχείριση στα σωματεία της Λεμεσού (Απόλλωνα, ΑΕΛ, Άρη).
 
Όπως ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης η Ε.Ε. θεωρεί ότι το κράτος θα επενδύσει εις βάρος κάποιων άλλων. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ τονίζει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ πως υπάρχει και plan b, το οποίο προνοεί κατασκευή του γηπέδου στη Λεμεσό και θα ανήκει στο κράτος (όπως συμβαίνει με το Μακάρειο), εντούτοις είναι κάτι που δεν επιθυμεί ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο ΚΟΑ, ούτε τα εμπλεκόμενα σωματεία.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εμείς (σ.σ. ΚΟΑ)  θέλουμε να γίνει το γήπεδο της Λεμεσού και προσπαθούμε να βρούμε τον πιο σωστό τρόπο», είναι το μήνυμα που στέλνει από τον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης.