Αρχική Λεμέσιος GuruPolitico: Καμία ανοχή!

GuruPolitico: Καμία ανοχή!

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Καμία ανοχή!

Είκοσι χρόνια δεν έσπασε μύτη. Από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα μέχρι σήμερα τα επεισόδια βίας μεταξύ ελληνόφωνων και τουρκόφωνων Κυπρίων ήταν ελάχιστα έως ανύπαρκτα.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τους λόγους γιατί ειδικά τώρα κάποιοι θρασύδειλοι φασίστες αποφάσισαν να χύσουν το δηλητήριο τους και ν’ αναμοχλεύσουν τα εθνικιστικά πάθη. Εκείνο που προέχει αυτήν την στιγμή είναι οι υγειώς σκεπτόμενοι σ’ αυτόν τον τόπο να ξεκαθαρίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε 5-10 ηλίθιους διχοτομιστές να χαλάσουν το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους καθημερινούς, απλούς ανθρώπους ένθεν και ένθεν της πράσινης γραμμής. Αυτήν τη θετική εικόνα οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε για χίλιους και δυο λόγους.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η πρόωρη εκτίμηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι το επεισόδιο δεν οφείλεται σε ρατσιστική συμπεριφορά, ευσταθεί ή όχι.

Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, οι συντεταγμένες δομές του Κράτους και ειδικά η εκτελεστική εξουσία οφείλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Καμία ανοχή σε τέτοιου χαρακτήρα ενέργειες!

Και προκειμένου η προειδοποίηση αυτή να έχει αντίκρυσμα, η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιοριστεί σε νουθεσίες και ευχολόγια, αλλά να πάρει συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι νοσταλγοί και θιασώτες της εθνικιστικής βίας…