Αρχική Οικονομολόγος GuruPolitico: «Κάτσετε την μάππα χαμέ»!

GuruPolitico: «Κάτσετε την μάππα χαμέ»!

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

«Κάτσετε την μάππα χαμέ»!

Συγνώμη που θα σας την πω, αλλά μήπως το παρακάνατε με τις προεκλογικές υποσχέσεις; Ο ένας θα επιστρέψει οκταχίλιαρα στους «κουρεμένους αξιόγραφους», ο άλλος θα ενισχύσει τη φερεγγυότητα των προσφύγων, ο τρίτος θα μας μειώσει το όριο αφυπηρέτησης στα 63… Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου όταν της έλεγα ότι θα παντρευτώ εφοπλιστή και θα την παίρνω βόλτες στη Καραϊβική, μου απαντούσε – και αποδείχθηκε ότι είχε δίκαιο – ότι «με τα λόγια κτίζω ανώγεια τζιαι κατώγεια»!

Το ερώτημα είναι απλό: Που θα βρείτε κύριοι υποψήφιοι τους παράδες για να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας; Ποιος θα πληρώσει αυτήν τη φορά τη «λυπητερή», οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, η παιδεία ή η υγεία; Διότι ναι μεν ο  Πετρίδης λέει ότι θα μας αφήσει ένα μικρό «μαξιλαρούδι», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε «φύλλο και φτερό» προκειμένου να εξασφαλίσετε εσείς 5-6 ψήφους παραπάνω. Προφανώς τις υποσχέσεις αυτές είχε υπόψιν του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας όταν δήλωνε πρόσφατα ότι…έρχονται χρόνοι δύσκολοι.

Γι αυτό σας λέω, προχωρήστε σε «κούρεμα» των προεκλογικών σας υποσχέσεων, όχι των αποταμιεύσεων του Κράτους. Εκτός κι αν θα τα δώσετε από την τσέπη σας, οπότε…φορτώστε!

Μέρκελ