Αρχική Λεμέσιος GuruPolitico: Ντροπή!!!

GuruPolitico: Ντροπή!!!

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Ντροπή!!!

To ψήφισμα για κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας για τη διάνοιξη διόδων βοήθειας στη Γάζα με απλά λόγια έλεγε σταματήστε για λίγο τον πόλεμο για να πάρουμε νερό και ψωμί στα παιδιά. Κάντε ανακωχή για να δώσουμε φάρμακα και οξυγόνο στους τραυματίες. Παύσατε πυρ για να μαζέψουμε τα άψυχα σώματα, να τα πλύνουμε, να τα θάψουμε όπως αρμόζει σε ανθρώπους. Κι εμείς; Εμείς «νίψαμε τας χείρας μας». Κατά τα άλλα λεγόμαστε άνθρωποι με ψυχή και καρδιά, δηλώνουμε περήφανοι για την…ελληνική καταγωγή μας.

Στην Ηλιάδα, ο Όμηρος δίνει έμφαση στις ταφικές τελετές. Θεωρεί ότι ένα από τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ο θρήνος, το μνημείο και η απόδοση της δέουσας τιμής στους νεκρούς.

Ο Σοφοκλής παρουσιάζει την Αντιγόνη με τίμημα τη ζωή της ν’ αψηφά τη διαταγή του Κρέοντα προκειμένου να θάψει το άψυχο σώμα του αδελφού της Πολυνείκη.

Το 2010 με ειδική απόφαση της η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατοχύρωσε το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για πρόσβαση σε νερό, καθαρό νερό. Δεν έβαλε προϋποθέσεις, ούτε εξαίρεσε κανένα…

Στα ΜΚΔ βλέπω σήμερα δεκάδες συμπολίτες μου να δηλώνουν ντροπή για την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να ψηφίσει αποχή.

Προφανώς για τον Χριστοδουλίδη προέχει η προσωπική του φιλία με τον Νετανιάχου…

Ω.