Αρχική Λεμέσιος Gurupolitico: Ως εδώ!

Gurupolitico: Ως εδώ!

GuruPolitico.

 

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Ως εδώ!

Θυμάστε εκείνο το αυγό του φιδιού που μας έλεγαν παιδιά; Ε λοιπόν, το αυγό εκείνο είναι σήμερα ένας τεράστιος πύθωνας που απειλεί να μας καταβροχθίσει όλους. Και όταν λέω όλους, εννοώ όλους. Διότι αν νομίζετε ότι τα ανθρωποειδή αποβράσματα που έδρασαν σε Χλώρακα και Λεμεσό στοχεύουν μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, κάνετε μαύρα μεσάνυχτα. Τα ρόπαλα τους (θα) χτυπούν αδιάκριτα όσους και όσες δεν ταιριάζουν στα δικά τους μέτρα, δεν χωρούν στον δικό τους μικρόκοσμο. Ναι, σήμερα μπορεί να φωνάζουν «refugees you are not welcome», όμως αύριο, να μου το θυμάστε, οι κουκουλοφόροι θα τα βάλουν με τους κάθε μορφής διαφορετικούς, τις μειονότητες, τους δημοσιογράφους (το έκαναν ήδη), τους αλλόθρησκους, τους ελεύθερα σκεπτόμενους, τους επαναπροσεγγιστές κοκ.

Γι αυτό μην ρωτάς για ποιον κτυπά η καμπάνα, αν δεν είσαι ένας απ’ αυτούς, κτυπά για σένα! Εκεί μάλιστα που οδηγήθηκαν τα πράγματα, δεν μπορείς να μένεις απαθής. Ως κοινωνία πρεπει να σταθούμε «αντριόσιη» στις προθέσεις του φασισταριού, απαιτώντας από Κράτος και Πολιτεία να υπερασπιστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων κι όχι «όσων δικαιούνται». Διότι η αδράνεια δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Να θυμάστε απλώς τα λόγια του Γερμανού πάστορα Martin Niemöller:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Μέρκελ

Προηγούμενο άρθροΛεμεσός: Καράμπολα έξι αυτοκινήτων δημιούργησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στον αυτοκινητόδρομο
Επόμενο άρθροΕιρηνικά, κόσμια και χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η αντιρατσιστική εκδήλωση στη Λεμεσό (Eικόνες/ Bίντεο)