Αρχική Λεμέσιος GuruPolitico: Το one million dollar question για την έκθεση του ΓΕ…

GuruPolitico: Το one million dollar question για την έκθεση του ΓΕ…

GuruPolitico.

Σχόλια, «καρφιά», πληροφορίες και ειδήσεις με την οπτική των Guru του πολιτικού παρασκηνίου…

 

Τι μας λέει η έκθεση ΓΕ σε 200 λέξεις…

Δηλαδή για να καταλάβουμε τι μας λέει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ρε κοπέλια!

Ο Χριστοδουλίδης το 2013 από δημόσιος υπάλληλος στο ΥΠΕΞ αποσπάται στην Προεδρία και αναλαμβάνει διευθυντής του διπλωματικού γραφείου, ως δαμέ καλά.

Ο Στυλιανίδης το 2013 φεύγει για Βρυξέλλες και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μένει κενή. Σε μια συνεδρία Υπουργικού Συμβουλίου υπάρχει στα πρακτικά ότι ο ΝΧ θα εκτελεί εκτός από διευθυντής του διπλωματικού γραφείου επιπρόσθετα και καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου (πράγμα που εν γίνεται) και θα πιάνει τα υπόλοιπα λεφτά ως επίδομα (πράγμα που πάλε εν γίνεται).

Επειδή όλα αυτά εν γίνονται, ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην πραγματικότητα δεν αναλαμβάνει ποτέ επίσημα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιας και ποτέ στην επίσημη εφημερίδα του κράτους δεν ανακοινώνεται ο διορισμός. Αλλά παραμένει δημόσιος υπάλληλος. Αλλά πληρώνεται ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Και εδώ μπαίνει το one million dollar question! Όλα αυτά έγιναν από λάθος;

Διότι αν έγιναν από λάθος μπορείς να πείς οκ, είμαστε μπανανία εντζαιν κάτι νέο πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

Αν έγιναν όμως όλα αυτά από πρόθεση και συνεννόηση για να μην χάσει τα ωφελήματα ως δημόσιος υπάλληλος, μπορεί ο νέος ΠτΔ ηθικά να παραμένει στο τιμόνι του κράτους; Δεν θα φαίνεται στα μάτια των πολιτών ως κάποιος τύπος που προσπάθησε να ξεγελάσει το δημόσιο και τα κατάφερε μάλιστα;

Τυπικά πάντως ο Γενικός Ελεγκτής φαίνεται να έχει δίκαιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να επιστρέψει γύρω στα 300.000 ευρώ more or less…

Φαντάζομαι θα υπάρξουν ευκολίες πληρωμής.

Άρης