Αρχική Εκδηλώσεις H Λεμεσός ψάχνει να βρει νέες καρυάτιδες

H Λεμεσός ψάχνει να βρει νέες καρυάτιδες

O Οργανισμός Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΟΓΕΕ) Λεμεσού εστιάζεται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι σε επιτυχίες, επαγγελματικές ή οικονομικές, και έτσι βγήκε σε αναζήτηση έξι γυναικών, στις οποίες θα χαρίσει ισάριθμα βραβεία.

Το όνομα των βραβείων “Careeάτις” προέρχεται από την σύντμηση των λέξεων Career (καριέρα) και τις Καρυάτιδες και την αμφίσημη συμβολή δυναμισμού και στωικότητας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σκεπτικό της προκήρυξης των βραβείων, οι διοργανώτριες επιθυμούν να εμπνεύσουν, να αναδείξουν και να καλλιεργήσουν υγιέστερα πρότυπα ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για ίδιο ή τρίτο πρόσωπο, για μέλη και μη μέλη, ανά το παγκύπριο και χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, η 1 Οκτωβρίου 2017.

Τα βραβεία στοχεύουν στην ανάδειξη λαμπρών μεν, αλλά λιγότερο προβεβλημένων γυναικών, που ξεχωρίζουν για την κοσμοθεωρία, τις αρετές και στάση τους για τη ζωή, τη φιλοσοφία και προσέγγισή τους, τη δράση και τα επιτεύγματά τους, που δυνατόν να εμπνεύσουν και άλλες γυναίκες να πορευθούν το ίδιο ανεπιτήδευτα δημιουργικά και δοτικά. Στοχεύουν επίσης στο να αναδείξουν νέα κριτήρια στάθμισης της γυναικείας αριστείας και επιτευγμάτων, προσμετρώντας γυναικεία χαρακτηριστικά όπως την ενσυναίσθηση (empathy), δοτικότητα, διαίσθηση και εσωτερικότητα. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού υποψήφια για τα βραβεία μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα αποπνέει εσωτερική καλλιέργεια και ομορφιά και δύναται να αποτελέσει υπόδειγμα για άλλες γυναίκες εμπνέοντας τις, παρότι η διαδρομή της μπορεί να μην έχει γίνει ευρύτερα γνωστή ή να μην έχει τύχει γενικότερης αναγνώρισης. 

Ως δείκτης της γυναικείας επιτυχίας τα βραβεία προσμετρούν τα αλληλέγγυα αισθήματα και πράξεις, την αγωνία και τον αγώνα για το σύνολο. 

Αφορά σε γυναίκες που ανέπτυξαν, πέραν από την επαγγελματική, και παράλληλη δράση με υπέρβαση ή προσωπικό κόστος. 

Δικαίωμα συμμετοχής για τα Βραβεία “CAREEάτις” έχουν όλες οι γυναίκες μέλη και μη μέλη του ΟΓΕΕ Λεμεσού. 

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν απευθείας από τις ενδιαφερόμενες, ενθαρρύνονται όμως και οι υποδείξεις που γίνονται εμμέσως από τρίτα πρόσωπα. 

 

Πηγή: Φιλελεύθερος