Αρχική Τεχνολογία H Exness υποστηρίζει την τεχνολογία και την παιδεία μέσα από χορηγία του...

H Exness υποστηρίζει την τεχνολογία και την παιδεία μέσα από χορηγία του Robotex

H Exness, η fintech εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό, μέσα από την πλατινένια χορηγία της στον 5ο διαγωνισμό ρομποτικής Robotex δείχνει την διαχρονική της στήριξη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της παιδείας στην Κύπρο.

 

Η εκδήλωση Robotex που θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ προώθησης της ρομποτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πληροφορικής και έλαβε χώρα στις 25 και 26 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου.

To επίκεντρο της ρομποτικής διοργάνωσης ήταν διαγωνισμοί και προκλήσεις όπου ρομπότ “καλούνταν” να ολοκληρώσουν. Συγκεκριμένα, η εκδήλωση περιλάμβανε το LINE FOLLOWING, έναν αγώνα στον οποίο τα ρομπότ έπρεπε να περάσουν από διάφορα εμπόδια, το ΜΑΖΕ, στον οποίο προσπαθούσαν να βρουν την έξοδο ενός λαβύρινθου, το FOLKRACE, ο οποίος ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας ράλι, το SUMO, βασισμένο στην Ιαπωνική πάλη, καθώς και το νέο GIRLS FIRE-FIGHTING, μια πρόκληση μόνο για κορίτσια που στόχο έχει την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στον τομέα STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Τέχνες και Μαθηματικά). Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν έμπνευση από αριθμό εκθετών που ήταν εκεί για να επιδείξουν τις ικανότητες και την τεχνογνωσία τους στους τομείς της πληροφορικής και της ρομποτικής.

«Στην Exness, μας δίνει μεγάλη χαρά και περηφάνια να βλέπουμε τέτοιες εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στο νησί μας. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο για ένα μέλλον όπου η Κύπρος θα είναι ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά επιστήμης και τεχνολογίας, γι’ αυτό πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις όπως το Robotex είναι απαραίτητες», σχολίασε ο Martin Thorvaldsson, Exness CSR DIrector. «Το να είσαι μέρος μιας τέτοιας ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που βοηθά τα παιδιά, καθώς και τους ενήλικες, να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας, αποτελεί μεγάλη έμπνευση», συνέχισε.

Η Exness είναι ένας παγκόσμιος broker που χρησιμοποιεί ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνολογίας και ηθικής με σκοπό να δημιουργήσει ένα ιδανικό trading περιβάλλον για επενδυτές αλλά και να ανεβάζει τον πήχη του τομέα. Το ήθος και το όραμα της Exness στοχεύουν στην παροχή μιας trading εμπειρίας όπως θα έπρεπε να είναι και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε τριβή. Η δέσμευση και τη ταυτότητα της Exness μέσα από τις δύο πτυχές της, την τεχνολογία και την ηθική, καθώς και η πιστή βάση πελατών της, η οποία απαριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες traders, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας επωνυμίας. Σήμερα, η Exness καταγράφει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, ενώ παράλληλα εστιάζει σε μια επεκτατική στρατηγική για νέες περιοχές του κόσμου.