Αρχική Τεχνολογία H Google τα βάζει με το iPhone και πατάει πόδι στο έξυπνο...

H Google τα βάζει με το iPhone και πατάει πόδι στο έξυπνο σπίτι

Η Google παρουσίασε μία σειρά από νέες συσκευές επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα σε κατηγορίες που έχουν διαχρονικά ψωμί ή αποκτούν δυναμική: Από τα smartphones, μέχρι τα VR headsets και το έξυπνο σπίτι.

Τα δύο νέα smartphones με το λογότυπό της, τα Pixel και Pixel XL, απέσπασαν με το καλημέρα το υψηλότερο σκορ (σύμφωνα με το αναγνωρισμένο DxOMark lab) στον τομέα τις φωτογραφίας, αφήνοντας πίσω μεταξύ άλλων και το iPhone 7 -ενώ δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων για το iPhone 7 Plus, με το σύστημα διπλών φακών.

Η Google από την πλευρά της επέμεινε στον έναν φακό. Υποστηρίζεται από αισθητήρα ανάλυσης 12,3 Megapixel, που παράγει pixels μεγέθους 1.55μm (πρακτικά αυτό σημαίνει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού) και διάφραγμα f/2.0. Οι προδιαγραφές είναι ίδιες με αυτές της κάμερας του Nexus 6P, αλλά οι βελτιώσεις προέρχονται από το νέο λογισμικό της Google και την μεγαλύτερη αξιοποίηση του HDR+. Κάπως έτσι τα Pixel και Pixel XL (έχουν την ίδια κάμερα) απέσπασαν (για την ώρα;) την υψηλότερη βαθμολογία από το DxOMark lab, όσον αγορά στις φωτογραφικές του επιδόσεις.

Η ταχύτατη, με σχεδόν μηδενική καθυστέρηση, λήψη είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό που δίνει επιπλέον πόντους στα δύο νέα smartphones της Google. «Ενώ έχουμε ξαναδοκιμάσει κάμερες smartphone με παρόμοια χαρακτηριστικά, το Pixel είναι μοναδικά ικανό να συλλάβει εξαιρετικές εικόνες κάτω από μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Επίσης είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν δοκιμαστεί στη λήψη βίντεο», αναφέρεται στα σχόλια των ειδικών του DxOMark lab.

Η Google, πάντως, δεν αφαίρεσε το mini-jack για τα ακουστικά και εφοδίασε τα Pixel (Full HD AMOLED οθόνη 5 ιντσών) και Pixel XL (Quad HD AMOLED οθόνη 5,5 ιντσών) με 4 Gb RAM. Και τα δύο θα φοράνε τη νεότερη έκδοση του Android Nougat (7.1).

Από εκεί και πέρα, παρουσίασε το Daydream View, ένα νέο VR headset για smartphones (τα Pixel είναι οι πρώτες Daydream-ready συσκευές), το οποίο συνοδεύεται από πολυλειτουργικό χειριστήριο, το Chromecast Ultra, την αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού dongle για τηλεοράσεις με δυνατότητα video-streaming σε ανάλυση 4K, ένα WiFi router που βρίσκει μόνο του το καλύτερο σημείο για να το τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι και το Google Home. Μία συσκευή οικιακής δικτύωσης, που θα παίζει τον ρόλο του hub μεταξύ άλλων συμβατών αξεσουάρ, ανταποκρίνεται φωνητικά και είναι η απάντησή της στο Amazon Echo….