Αρχική BusinessNews H Mercedes-Benz C-Class βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC

H Mercedes-Benz C-Class βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC

Η Mercedes C-Class είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και σίγουρα η Mercedes-Benz της οφείλει τα μέγιστα όσον αφορά την επιτυχία της στο χώρο

 

Απόδειξη τα 10.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα που διέθεσε στο μοντέλο αυτό από το 1982 που πρωτοπαρουσιάστηκε στην αγορά. Η έκτη γενιά διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει αυτή την εντυπωσιακή πορεία στην παγκόσμια αγορά. Άλλωστε διαδέχεται την προηγούμενη γενιά που, από το 2014 που παρουσιάστηκε, πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κομμάτια.

Mercedes-Benz_C-Class_-2.jpg

Η νέα πέμπτη γενιά διαθέτει εντυπωσιακό και συνάμα σύγχρονο σχεδιασμό, πληθώρα νέων τεχνολογιών και μια εξηλεκτρισμένη γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου!

Σχεδιαστικά η νέα C-Class έχει δεχτεί έντονες επιρροές από τη μεγαλύτερη S-Class.

Mercedes-Benz_C-Class_-1_copy.jpg

Είναι μεγαλύτερη σε μήκος και πλάτος, ελαφρώς μικρότερο ύψος ενώ το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10χλστ. Παρά την αύξηση των διαστάσεων, ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd παραμένει στο 0,24 με το χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 445 λίτρα.

Ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα που αγκαλιάζουν τις γωνίες του αμαξώματος, οι μεγάλοι αεραγωγοί και η νέας σχεδίασης μάσκα με το αστέρι της Mercedes-Benz στο κέντρο. Δυναμισμό προσθέτουν τόσο τα νεύρα στο καπό όσο και στο πλάι ενώ το ίδιο μοτίβο ακολουθούν και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Εργονομία, πολυτέλεια, τεχνολογία! Σε αυτό το τρίπτυχο βασίστηκε το γερμανικό εργοστάσιο φτιάχνοντας το εσωτερικό της νέας C-Class που υιοθετεί την ίδια διάταξη στο ταμπλό με την πολυτελέστατη S-Class!. Η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό (9.5 ή 11.9 ίντσες) είναι τοποθετημένη οδηγοκεντρικά, και όχι σαν συνέχεια του ψηφιακού πίνακα οργάνων (10.25 ή 12.3 ίντσες) όπως στα περισσότερα νέα μοντέλα της Mercedes.

Mercedes-Benz_C-Class_-5.jpg

H νέα Mercedes C-Class διαθέτει και το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων MBUX. Το εξελιγμένο software του infotainment διευκολύνει τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και των ανέσεων που προσφέρει, με υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης.

Ακριβά υλικά, ambient φωτισμός και καινούργιο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι δίνουν το παρών τους και αναβαθμίζουν την ατμόσφαιρα της καμπίνας, ανάλογα με την έκδοση.

Mercedes-Benz_C-Class_-4.jpg

Η saloon έκδοση της νέας Mercedes C-Class προσφέρεται στην Κυπριακή αγορά σε οκτώ διαφορετικές εκδόσεις από δύο κινητήρες βενζίνης και ένα πετρελαίου που ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στη βάση βρίσκουμε την έκδοση C 180 με τον 1.5 λίτρων κινητήρα βενζίνης απόδοσης 170 ίππων ενώ μια πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα αποδίδει 204 ίππους. Αυτή εξοπλίζει τα μοντέλα C 200 και C 200 4MATIC. Στην κορυφή της βενζινοκίνητης γκάμας βρίσκεται η C 300 με ένα 2λιτρο κινητήρα 258 ίππων, όπως και η τετρακίνητη C 300 4MATIC. Τέλος, ένας κινητήρας πετρελαίου στα δύο λίτρα εξοπλίζει τρεις εκδόσεις της C-Class με 160 ίππους για τη C200, 200 ίππους για τη C220 και 265 για τη C300.