Αρχική Τεχνολογία H Samsung δεν θα κατασκευάσει το SoC για το iPhone του 2017

H Samsung δεν θα κατασκευάσει το SoC για το iPhone του 2017

Σύμφωνα με την Economic Daily News, η Apple θα σταματήσει να αγοράζει επεξεργαστές από την Samsung για τα επερχόμενα smartphones της. 

To iPhone 8 (υποθετική ονομασία) που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2017 θα έχει τον επεξεργαστή Apple A11, ο οποίος και θα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένος από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ή αλλιώς TSMC.

H Samsung φαίνεται ότι θα σταματήσει να είναι προμηθευτής της Apple στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BGR, η TSMC φημολογείται ότι θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής και για το iPhone 7, αλλά αυτές οι φήμες φαίνεται ότι τελικά δεν θα βγουν αληθινές.

Σύμφωνα και πάλι με το BGR, οι λόγοι για τους οποίους η Apple σταματά να βασίζεται στη Samsung για την κατασκευή επεξεργαστών είναι το γεγονός ότι αποτελεί τον κύριο ανταγωνιστή της στο πεδίο των smartphones, ενώ η Apple φέρεται να έχει μείνει εξαιρετικά ικανοποιημένη από την διαδικασία παραγωγής 10 nm που εφαρμόζει η TSMC. Τέλος, η TSMC εφαρμόζει και την τεχνολογία integrated fan out που επιτρέπει τη δημιουργία ελαφρύτερων και πιο αποδοτικών chips.

H Samsung θα κατασκευάσει, σύμφωνα με το Sammobile, τα Snapdragon 830 chips για την Qualcomm, τα οποία και θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των 10 nm.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…