Αρχική Τεχνολογία H Xiaomi δημιουργεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

H Xiaomi δημιουργεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Xiaomi δεν περιορίζεται στη δημιουργία μόνο smartphones, αφού πρόσφατα παρουσίασε μία ιδέα για ένα… gadget μετακίνησης. 

Το Xiaomi QiCycle είναι ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο έχει στο εσωτερικό του μία μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 5800 mAh, ενώ είναι επίσης εφοδιασμένο με πομποδέκτη Bluetooth 4.0 Low Energy και πιστοποίηση στεγανότητας IPX5. Το Xiaomi QiCycle είναι ένα έξυπνο ποδήλατο, αφού έχει οθόνη διαγωνίου 1.8 ιντσών με ανάλυση 160×128 pixels.

Με μία φόρτιση της μπαταρίας που διαρκεί τρεις ώρες, μπορεί κανείς να διανύσει 45 χιλιόμετρα με το ποδήλατο της Xiaomi, ενώ η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 χιλιόμετρα/ώρα. Υπάρχει και ένα κιβώτιο ταχυτήτων της Shimano, με τρεις διαμορφώσεις λειτουργίας (easy, standard και fast). Στην οθόνη δεν εμφανίζονται μόνο ενδείξεις της κίνησης του ποδηλάτου, αλλά και στοιχεία για εσάς, όπως για παράδειγμα, οι θερμίδες που καίτε καθώς κάνετε πετάλι.

Ολόκληρο το Xiaomi QiCycle ζυγίζει 14,5 κιλά, ενώ το υλικό της κατασκευής του είναι το αλουμίνιο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο στη μεταφορά. Η τιμή του στην Κίνα θα διαμορφωθεί στα 400 ευρώ, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν θα έρθει και στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί, πάντως, στο κοντινό μέλλον.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…