Αρχική Τελευταία Νέα Η απάντηση του Μιχάλη Παπαπέτρου στην ανακοίνωση Μηλιώτη – ΕΣΚ

Η απάντηση του Μιχάλη Παπαπέτρου στην ανακοίνωση Μηλιώτη – ΕΣΚ

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα απαντά ο Μιχάλης Παπαπέτρου για την πρόσφατη κόντρα του με τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ, Κατερίνα Μηλιώτη

 

Αυτούσια η ανάρτηση:

Μόλις παρακολούθησα απο την τηλεόραση του ΡΙΚ μια συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Ενωσης Συντακτών και της δημοσιογράφου Κατερίνας Μηλιώτη, αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο του υποφαινόμενου με την δημοσιογράφο. Αφού η ΕΣΚ καταδίκασε την συμπεριφορά μου, που κάλεσα την κα Μηλιώτη να κάτσει απο την πλευρά των φιλοξενούμενων, αφού συμπεριφέρεται σαν κομματάρχης, με κάλεσε να της ζητήσω συγνώμη. Χωρίς να μπεί στον κόπο να μου ζητήσει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Εκείνο που δεν μας είπε, όμως, η ΕΣΚ είναι πως η ίδια κρίνει την συμπεριφορά της κας Μηλιώτη. Γενικόλογες αναφορές ότι και οι δημοσιογράφοι κρίνονται απο τις ερωτήσεις πού υποβάλλουν, είναι μόνο η μισή αλήθεια. Γιατί οι δημοσιογράφοι κρίνονται και για τις απόψεις που εκφράζουν. Και όταν, βεβαίως, αυτές οι απόψεις είναι κομματικές και εκφράζονται, όχι απο ένα μέσο που αποτελεί πολιτικό όργανο , αλλά απο το κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, το πρόβλημα παίρνει διαστάσεις. Πώς, λοιπόν η ΕΣΚ κρίνει τα όσα έλεγε η τον τρόπο συμπεριφοράς της κας Μηλιώτη? Εγκρίνει την δημοσιογραφία των συνεχών διακοπών, των μορφασμών, των προκλήσεων, της συνειδητής διαστρέβλωσης των γεγονότων και της προσπάθειας να ειρωνευτεί τον καλεσμένο της? Και ενω συνέβαιναν όλα αυτά, το μόνο που ενόχλησε την ΕΣΚ ήταν γιατί της υπέδειξε ο Παπαπέτρου, ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικός και όχι ως δημοσιογράφος. Με όλο τον σεβασμό πρός την ΕΣΚ, της οποίας υπήρξα νομικός σύμβουλος για πάνω απο 40 χρόνια, αυτό δεν είναι ορθόδοξος συνδικαλισμός, αλλά προσπάθεια εξισορρόπησης και κατευνασμού εκείνων των μηχανισμών, που ανέλαβαν εργολαβικά την πολιτική θωράκιση της δημοσιογράφου του ΡΙΚ.

Ολα τα πιο πάνω έγιναν σήμερα σε εκπομπή της κας Μηλιώτη. Η οποία, μετά την αποχώρηση του Προέδρου της ΕΣΚ, προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον μου. Χωρίς να υπάρχει αντίλογος. Θα ήταν μεγάλη απαίτηση να περίμενα απο την κα Μηλιώτη να δώσει και σε μένα την ευκαιρία να τοποθετηθώ στην σημερινή εκπομπή και στα όσα μου καταλόγισε. Να σημειώσω, ακόμα, ότι στα 50 χρόνια του δημόσιου βίου μου, περιλαμβανόμενης και της θητείας μου ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι η πρώτη φορά που αντιδικώ με δημοσιογράφο. Με την προσθήκη ότι στην περίπτωση αυτή, η δημοσιογράφος δεν συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Κανένας δεν μου καταλόγισε όλα αυτά τα χρόνια, ούτε ανάρμοστη συμπεριφορά, ούτε ασέβεια. Ας αναρωτηθεί , όμως η κα Μηλιώτη, γιατί μόνο με την ίδια συμβαίνουν τέτοιες αντιπαραθέσεις. Εγω ήμουν μόνον ο τρίτος τον τελευταίο μήνα. Ο ευρών αμοιφθήσεται.