Αρχική BusinessNews Η AstroBank στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η AstroBank στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Οι δέκα φιναλίστ της 9ης  Εμπορικής Έκθεσης του Προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση του Junior Achievement Κύπρου

 

Η πανδημία επιτάχυνε την ψηφιακή μετάβαση, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για νέες εμπειρίες ψηφιακής μάθησης. H αυτοματοποίηση, η παγκοσμιοποίηση και η εργασία από το σπίτι απαιτούν νέες δεξιότητες, την ώρα που η πολυπληθέστερη γενιά στην ιστορία εισέρχεται σε μια πιο απαιτητική αγορά εργασίας.

Σήμερα, οι μελλοντικοί εργαζόμενοι βιώνουν ένα συνεχή αγώνα εξέλιξης των δεξιοτήτων τους με ένα μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων να δημιουργούν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μέσα από καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες με στόχο την έξοδο από το οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο.

Πρέπει δηλαδή να είναι σε θέση να μετατρέψουν τις ιδέες σε πράξεις, παράγοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο. Αυτή είναι ουσιαστικά και μια από τις δεξιότητες, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, μη κυβερνητικοί οργανισμοί όπως ο Junior Achievement Worldwide, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να προωθήσουν την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα στα σχολεία.

O JA Worldwide μέσω της προσφοράς βιωματικής μάθησης στον τομέα της χρηματοοικονομικής παιδείας, της ετοιμότητας εργασίας και της επιχειρηματικότητας, διευρύνει αποτελεσματικά τον ορίζοντα των δυνατότητων για τους νέους ανθρώπους και εμπλουτίζει την ικανότητά τους τόσο να εμπλακούν στην οικονομική ανάπτυξή τους όσο και στο να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της οικογένειας, της κοινότητας και της οικονομίας.

Κάθε χρόνο, ο JA Worldwide κινητοποιεί περισσότερους από 10 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες από περισσότερες από 100 χώρες για να εμπνευστούν μια ιδέα που θα την υλοποιήσουν αφού δουλέψουν σε ομάδες στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Μαθητική Επιχείρηση».

Oι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους νεοφυή επιχείρηση και να συμπεριφερθούν σαν επιχειρηματίες σε πραγματικό περιβάλλον αφού πρέπει να σχεδιάσουν και να λανσάρουν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες, προωθώντας τα τελικά στην αγορά.

Junior Achievement Κύπρου

Στην Κύπρο, ο JA εστιάζει στην αντιμετώπιση των θεμελιωδών κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων των νέων, εκπαιδεύοντας και ενδυναμώνοντας τους να διαμορφώσουν το μέλλον τους και τη δική τους επιτυχία.

Κάθε χρόνο διοργανώνει τον διαγωνισμό «Επιχείρηση της Χρονιάς», με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από κάθε γωνιά της Κύπρου οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, μέσα από την οποία θα αναπτύξουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Συνεργάτης στο Junior Achievement Κύπρου, που συμβάλει στην εξέλιξη των αυριανών πολιτών που καινοτομούν και κάνουν πράξη την ιδέα δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας, είναι η AstroBank η οποία στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και προσδίδει μεγάλη αξία στην διασύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου με την εκπαίδευση.

Οι φετινοί φιναλίστ

Για ακόμα μια χρονιά φετος, η AstroBank στήριξε την μαθητική εμπορική έκθεση Junior Achievement Κύπρου στη διάρκεια της οποίας, περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15-18 ετών παρουσίασαν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που δημιούργησαν, εκπροσωπώντας περισσότερες από 50 μαθητικές εταιρείες.

H 9η Εμπορική Έκθεση του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση 2022 πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου στο Mall of Cyprus.

Κριτική επιτροπή αξιολόγησε τις επιχειρηματικές ιδέες  όπως επίσης και την ποιότητα του περίπτερου της κάθε ομάδας. Η αξιολόγηση αυτή  καθόρισε σημαντικά την επιλογή των δέκα καλύτερων εταιρειών που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στον Ετήσιο Διαγωνισμό για την «Επιχείρηση της Χρονιάς» στις 6 Μαΐου οι οποίες είναι:  Éthéré, FOLK IN A BOX, Hemp+, JAMICS, NUTRICA+, PARKING TEK, saveadogcy, SNEAKLEAN, SPARKIDz, ZEST_O