Αρχική Τελευταία Νέα Η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό με το νηπιαγωγείο της Λεμεσού

Η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό με το νηπιαγωγείο της Λεμεσού

Υπόθεση μη ασφαλούς επιτήρησης παιδιών διερευνάται από την Αστυνομία μετά από περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Λεμεσού, όπου δυο τετράχρονα έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτά και εντοπίστηκαν να περιφέρονται στο δρόμο. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που, όπως αναφέρουν, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η απουσία των δυο παιδιών από το χώρο του νηπιαγωγείου έγινε αντιληπτή όταν η μητέρα ενός εκ των δυο μετέβη για να το παραλάβει το μεσημέρι της Πέμπτης. Μετά από στιγμές αγωνίας για τους γονείς, καθώς το αγοράκι τους αλλά και ένα κοριτσάκι δεν εντοπίζονταν, ενημερώθηκαν από την Αστυνομία Γερμασόγειας πως τα παιδιά μεταφέρθηκαν εκεί από γυναίκα που τα βρήκε να περιφέρονται μόνα στο δρόμο και σε μεγάλη απόσταση από το νηπιαγωγείο.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που σχετίζεται με αδικήματα μη ασφαλούς επιτήρησης παιδιών, εναντίον της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου, που κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.
 
Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωση, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώνουν πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν για το περιστατικό  και «προέβησαν σε όλες τις ενέργειες που όφειλαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».
 
Διευκρινίζουν δε ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής/διευθύνον πρόσωπο του κάθε σταθμού έχει προσωπική ευθύνη ώστε ο σταθμός να λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των παιδιών.  Παράλληλα, προστίθεται, έχει υποχρέωση να ενημερώνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για οποιαδήποτε αλλαγή προβαίνει στην όλη λειτουργία του σταθμού, περιλαμβανόμενης και της πρόσληψης νέου προσωπικού και να λαμβάνει σχετική έγκριση.

Τέλος, οι  Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, τονίζουν πως  πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε όλους τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς για σκοπούς ελέγχου και όπου εντοπίζουν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας έχουν προωθήσει, σε αρκετές περιπτώσεις, διαδικασίες λήψης μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών/διαχειριστών.  

Να σημειωθεί πως η υπόθεση σχετίζεται με ένα άλλο περιστατικό που καταγράφηκε την ίδια μέρα και συγκεκριμένα την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 52χρονου, ο οποίος είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου.
 
Συγκεκριμένα, 18χρονη υπάλληλος – που φαίνεται πως εργαζόταν παράνομα –  δάγκωσε και να απέκοψε μέρος του δακτύλου του 52χρονου, όταν αυτός της έκανε επίπληξη και της ζήτησε να αποχωρήσει από το νηπιαγωγείο, λόγω της εξαφάνισης των δυο παιδιών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ)