Αρχική BusinessNews Η Binance στην Κύπρο!

Η Binance στην Κύπρο!

Η Binance ανακοίνωσε σήμερα ότι η Binance Cyprus Limited έχει εγγραφεί στην Κατηγορία 3 ως Πάροχος Υπηρεσιών Crypto Asset (CASP) από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC).

 

Αυτή η εγγραφή θα επιτρέψει στην Binance να προσφέρει υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών spot, θεματοφύλακα, πονταρίσματος και καρτών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανόνων της ΕΚΚ για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML/CTF). Η Binance Cyprus Limited εγκρίθηκε από την CySEC στις 20 Οκτωβρίου 2022.

Εκτός από τη χορήγηση αδειών σε παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η CySEC είναι ο επόπτης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AML/CFT) για πράξεις κρυπτογράφησης που πραγματοποιούνται εντός ή από την Κύπρο, αξιολογώντας αυστηρά τις διαδικασίες AML και Know Your Customer.

Αυτό είναι άλλο ένα ορόσημο στις ρυθμιστικές προσπάθειες της Binance στην Ευρώπη και ακολουθεί παρόμοιες εγγραφές για τις τοπικές οντότητες της Binance στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ο Changpeng Zhao (CZ), ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, σχολίασε: «Η Binance έχει μερικές από τις πιο εμπεριστατωμένες πολιτικές συμμόρφωσης για την AML και CTF στον κλάδο. Η αναγνώριση των προσπαθειών που έχουμε κάνει για να είμαστε στην αιχμή της συμμόρφωσης που αντιπροσωπεύει η εγγραφή μας στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη αυτού. Η αποτελεσματική ρύθμιση που προστατεύει τους χρήστες και τονώνει την καινοτομία είναι απαραίτητη για τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου μας».

Ο Martin Bruncko, Executive Vice President Europe of Binance, πρόσθεσε: «Η εγγραφή στην Κύπρο είναι ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή μας ανάπτυξή και είναι ένα ακόμη σημάδι της δέσμευσής μας στην περιοχή. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε την τοπική μας ομάδα στην Κύπρο και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος κρυπτογράφησης».