Αρχική Τελευταία Νέα Η Λεμεσός πήρε το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Η Λεμεσός πήρε το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, σε επιστολή της ημερομηνίας 23 Ιανουαρίου 2020 προς τον Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, ανακοινώνει ότι απονέμει στο Δήμο Λεμεσού το βραβείο  «Πράσινη Πόλη της Κύπρου» για τα έργα «Στρατηγική Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων Δήμου Λεμεσού» και «Εκπόνηση και Εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για Αειφόρο Ενέργεια» στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων και Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση αντίστοιχα.

Ο Δήμος Λεμεσού στην γενική στρατηγική του για μείωση των οικιακών απορριμμάτων  συμμετάσχει σε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα (BAS (Benefits As you Save) και ACUA (Autonomous Composting Units for Urban Areas) τα οποία διαδοχικά αναφέρονται στη σωστή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων και στη μείωση της παραγωγής αποβλήτων μέσω της ορθολογιστικής αγοράς-κατανάλωσης-χειρισμού των τροφίμων.

Επίσης ο Δήμος Λεμεσού συμμετείχε σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα με σκοπό την εξοικονόμηση Ενέργειας σε συνάρτηση με τη κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το Σύμφωνο των Δημάρχων που έχουμε υπογράψει μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις. Τα προγράμματα αυτά ήταν το CONURBANT και FIESTA, μέσω των οποίων ετοιμάστηκε συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, το οποίο ακολουθείται. 

Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Λεμεσού εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων & Κοινοτήτων της Κύπρου του ΚΥΚΠΕΕ.

Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο όπου η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.