Αρχική Τελευταία Νέα Η ΠΟΒΕΚ Λεμεσού ζητά ενημέρωση από τον Υπ. Μεταφορών για τη Νίκου...

Η ΠΟΒΕΚ Λεμεσού ζητά ενημέρωση από τον Υπ. Μεταφορών για τη Νίκου Παττίχη

Η Επαρχιακή Οργάνωση ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, με επιστολή προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων Γιάννη Καρούσο ζητά να ενημερωθεί για τη Νίκου & Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό και συγκεκριμένα για το τμήμα από τη Σπύρου Κυπριανού μέχρι την Λεωφόρο Μακαρίου, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι την εβδομάδα αυτή που έχει τοποθετηθεί η νησίδα οι μικροκαταστηματάρχες της περιοχής παρουσίασαν ήδη μείωση του τζίρου τους κατά 50%.
 
Περαιτέρω στην επιστολή η ΠΟΒΕΚ Λεμεσού αναφέρει ότι η Πολεοδομία και τα Δημόσια Έργα στη δεξιόστροφη κίνηση από τον δρόμο αυτό προς την Ουόλντ Ντίσνεΐ δεν έχουν κάνει τίποτα για την ασφάλεια των οχημάτων που θα σταματούν για να τους δοθεί η ευκαιρία να στρίψουν δεξιά, με κίνδυνο εκείνοι που ακολουθούν να δημιουργήσουν ατυχήματα, αφού οι προπορευόμενοι που έχουν πρόθεση να μπουν στην Ουόλντ Ντίσνεΐ σταματούν στη μέση του δρόμου.
 
Διερωτάται αν η Νίκου Παττίχη θα γίνει ολόκληρη με νησίδα ή η πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών “είναι η νησίδα να περιοριστεί μέχρι την Σπύρου Κυπριανού απλά και μόνο επειδή εξυπηρετεί την αδειοδότηση της επιχείρησης με αλυσίδα καταστημάτων που θα αναπτυχθεί σε εκείνο το σημείο και μόνο”.
 
Η ΠΟΒΕΚ Λεμεσού δηλώνει στην επιστολή της, ότι η μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων που παρουσιάζεται στην περιοχή αφορά ολόκληρη τη Νίκου Παττίχη μέχρι τη Λ. Μακαρίου και γι’ αυτό ζητά να τοποθετηθεί κατά τον ίδιο τρόπο νησίδα σε ολόκληρο τον δρόμο ή να αφαιρεθεί και εκείνη η οποία έχει τοποθετηθεί. 
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι η αφαίρεση της νησίδας θα είναι η σωτηρία των μικροκαταστηματαρχών της περιοχής αφού την εβδομάδα αυτή που έχει τοποθετηθεί η νησίδα παρουσίασαν ήδη μείωση του τζίρου τους κατά 50%. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ