Αρχική Τεχνολογία Η Τεχνητή Νοημοσύνη της IBM, ο υπερυπολογιστής Watson, αποκτά σταδιακά πολλές ιατρικές...

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της IBM, ο υπερυπολογιστής Watson, αποκτά σταδιακά πολλές ιατρικές γνώσεις, παίζοντας το ρόλο του “γιατρού” | Lemesos

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της IBM, ο υπερυπολογιστής Watson, αποκτά σταδιακά πολλές ιατρικές γνώσεις, παίζοντας το ρόλο του “γιατρού”. 

Τροφοδοτώντας μια σειρά από ιατρικά δεδομένα, εικόνες από εξετάσεις, στοιχεία κλινικής εικόνας και το ιστορικό ενός ασθενούς, ο IBM Watson θα μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει κάποιος, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να αποφανθεί εάν η γενική υγεία ενός ατόμου είναι καλή ή χρήζει περαιτέρω εξετάσεων.

Αρχικά, η IBM δίνει στην Τεχνητή Νοημοσύνη της μια σειρά από εικόνες και στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν υγιή οργανισμό και έπειτα του επιτρέπει να τα συγκρίνει με τις εικόνες από έναν ασθενή.

Σύμφωνα με το Engadget, η IBM έχει επενδύσει αρκετά μεγάλο ποσό χρημάτων στην ανάπτυξη του Watson και θέλει να βρει μία επιτυχημένη χρήση του. Φαίνεται ότι η Ιατρική είναι ένας τομέας στον οποίο, ο IBM Watson μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες εφαρμογές και να διευκολύνει συνολικά το ιατρικό έργο.

Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στον IBM Watson είναι το εργαλείο ιατρικής υποστήριξης, όπως το ονομάζει η εταιρεία, όπου ο υπερυπολογιστής προτείνει μία μέθοδο θεραπείας ανάλογα με τα ιατρικά ευρήματα για την κατάσταση ενός ασθενούς.

Είναι πολύ αυθαίρετο να πει κανείς ότι μία Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορέσει ποτέ να υποκαταστήσει έναν άνθρωπο γιατρό, αλλά το σίγουρο είναι ότι ένας υπερυπολογιστής όπως ο IBM Watson θα μπορεί να κάνει τη ζωή των γιατρών λίγο πιο εύκολη.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…