Αρχική Διεθνή Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: Καπνίζει κρυφά ελληνικά τσιγάρα, σχεδιάζει ρούχα και...

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: Καπνίζει κρυφά ελληνικά τσιγάρα, σχεδιάζει ρούχα και «αποκληρώνει» τα εγγόνια της

Είναι η μακροβιότερη βασίλισσα στην Ευρώπη, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ – Το σκάνδαλο που συγκλόνισε το παλάτι, όταν η 82χρονη μονάρχης αποφάσισε να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τα τέσσερα εγγόνια της – Ο σύζυγός της έδωσε εντολή να τον θάψουν χώρια από την βασίλισσα

 

Είναι μανιώδης καπνίστρια από 17 ετών και αν δεν το κάνει πλέον δημόσια, όλοι στο παλάτι της Δανίας γνωρίζουν πως πίσω από κλειστές πόρτες η 82χρονη βασίλισσα Μαργαρίτα απολαμβάνει το κάπνισμα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η Δανή γαλαζοαίματη, που πρόσφατα απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την απόφασή της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους στα τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της, καπνίζει περίπου δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα, αν και επικεφαλής της «Οργάνωσης κατά των ασθενειών των πνευμόνων» στη χώρα της. Μάλιστα, η μονάρχης έχει προτίμηση σε ελληνικά τσιγάρα, στα «Καρέλια» extra long και χωρίς φίλτρο, τσιγάρα που έχουν απαγορευτεί στη Δανία εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε πίσσα και τα οποία η Μαργαρίτα κάνει παραγγελία στην Ελλάδα!

Η Μαργαρίτα Αλεξαντρίν Ίνγκριντ της Δανίας γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 16 Απριλίου του 1940. ‘Ηταν η μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Φρειδερίκου της Δανίας και της πριγκίπισσας Ίνγκριντ της Σουηδίας. Έχει δύο αδελφές, την πριγκίπισσα Βενεδίκτη που γεννήθηκε το 1944 και την Άννα Μαρία, που γεννήθηκε το 1946 και είναι η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Και οι τρεις πριγκίπισσες φοίτησαν στα δημόσια σχολεία της Δανίας μαζί με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Στις 20 Απριλίου του 1947 ο πρίγκιπας Φρειδερίκος ανέβηκε στο θρόνο, όμως, διάδοχος εθεωρείτο ο αδελφός του, καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο μόνο άρρενες μπορούσαν να γίνουν βασιλείς στη Δανία. Το 1953, μετά από συνταγματική αναθεώρηση, η Μαργαρίτα ορίστηκε διάδοχος του πατέρα της και στις 14 Ιανουαρίου του 1972, μετά τον θάνατο του Φρειδερίκου, η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά στέφθηκε βασίλισσα «σπάζοντας» την παράδοση αιώνων αφού η τελευταία βασίλισσα στη Δανία ήταν η Μαργαρίτα Α’, που ηγήθηκε των βασιλείων της Σκανδιναβίας από το 1375 μέχρι το 1412.

Ο γάμος της, η γέννηση των παιδιών της και η δυσαρέσκεια του Γάλλου συζύγου της, επειδή δεν έγινε βασιλιάς…