Αρχική Διεθνή Η ζωή στις ρωσικές στρατιωτικές σχολές… για παιδιά (Φωτογραφίες)

Η ζωή στις ρωσικές στρατιωτικές σχολές… για παιδιά (Φωτογραφίες)

rusmil1

Την ευκαιρία να επισκεφτεί ένα μια ρωσική στρατιωτική σχολή η οποία απευθύνεται σε… παιδιά, είχε φέτος μια αμερικανίδα φωτογράφος.

Η Sarah Blesener βρέθηκε στο προάστιο Dmitrov της Μόσχας, όπου μαθήματα βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης προσφέρονται σε έφηβους μαθητές μερικές φορές κάθε εβδομάδα.

rusmil1

Η γυναίκα περίμενε να δει παιδιά με στολές, να χαιρετούν τη σημαία και να κάνουν ασκήσεις όπως δηλαδή γίνεται σε ορισμένα σχολεία των ΗΠΑ τα οποία προσφέρουν τέτοιου είδους προγράμματα σε υποψήφιους στρατιωτικών σχολών.

Ωστόσο, αυτό που αντίκρισε ήταν τάξεις με μαθητές, μερικοί ακόμη και 11 ετών, οι οποίοι μάθαιναν πώς να συναρμολογούν και να γεμίζουν καλάσνικοφ! Στην αυλή, κάποιοι μάθαιναν πώς να φορούν τις ειδικές φόρμες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

rusmil3

Μέσα από μια σειρά ομιλιών και επίσημων διαταγμάτων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η κυβέρνησή του εισήγαγαν πρόσφατα αυτό το πρόγραμμα σπουδών σε όλη τη χώρα, προσφέροντας στους εφήβους μια σειρά μαθημάτων για την ιδεολογία, τη θρησκεία και την ετοιμότητα για πόλεμο, όπως αναφέρει το TIME.

Σε ένα από τα πρώτα διατάγματα του γι’ αυτή την προσέγγιση στην εκπαίδευση, ο Πούτιν διέταξε το περασμένο φθινόπωρο τη δημιουργία ενός πανεθνικού «κινήματος ρώσων μαθητών», σκοπός του οποίου είναι να βοηθήσει στη συγκρότηση του χαρακτήρα των νέων, βάσει των αξιών που διαπνέουν τη ρωσική κοινωνία.

rusmil8

Η Blesener, στη σειρά φωτογραφιών της, εστιάζει σε δυο στρατιωτικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά μεταξύ 10 και 17 ετών. Η πρώτη, βρίσκεται κοντά στο πεδίο μάχης του Μποροντινό, όπου η Ρωσία πολέμησε τις γαλλικές δυνάμεις του Ναπολέοντα το 1812, και επικεντρώνεται γύρω από αναπαραστάσεις μαχών και την ορθή χρήση των όπλων, από μαχαίρια μέχρι τουφέκια.

rusmil4

Στο δεύτερο στρατόπεδο, που ονομάζεται «Πολεμιστές της Ορθοδοξίας», συνδυάζεται η εκπαίδευση μάχης με την αυστηρή προσήλωση στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, η οποία διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην επίσημη ιδεολογία της Ρωσίας.

Ιερείς με τα ράσα των ορθοδόξων κληρικών καλούν το πρωί τους κατασκηνωτές να προσεύχονται, ενώ το απόγευμα εξασκούνται σε αγώνες σκοποβολής

«Ήταν λίγο σουρεαλιστικό. Η Ορθόδοξη θρησκεία αναμίχθηκε στην στρατιωτική εκπαίδευση, κάτι που ποτέ δεν έχω δει πριν», δήλωσε η Blesener.

rusmil16

rusmil24

Πηγή: Newsbeast.gr