Αρχική Τελευταία Νέα Ιδού οι αναλυτικές τοποθετήσεις Υπ. Παιδείας και Αστυνομίας για τα emails στα...

Ιδού οι αναλυτικές τοποθετήσεις Υπ. Παιδείας και Αστυνομίας για τα emails στα σχολεία

Αυτά δηλώνει το Υπ. Παιδείας και η Αστυνομία Κύπρου

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) που έχουν λάβει δημόσια σχολεία της Κύπρου

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο έχουν λάβει, σήμερα το πρωί, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails), με το ίδιο περιεχόμενο και τον ίδιο αποστολέα.

Από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΑΝ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία Κύπρου, για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη και ταχύτερη διαχείριση του ζητήματος, με πρώτιστη έγνοια την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων. Προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, ενώ συγκλήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια (ΓΔ) του ΥΠΑΝ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία και επισυνάπτεται.

Ακολούθως, η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ κ. Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη συγκάλεσε στο Γραφείο της νέα σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ενέργειες που έγιναν και τις νεότερες εξελίξεις επί του θέματος. Κατά τη σύσκεψη, εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση όλων για την ομαλή κατάληξη του δύσκολου και πολύπλοκου αυτού ζητήματος, καθώς και για τους σωστούς χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία Κύπρου, το ΥΠΑΝ, τα σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ για τον χειρισμό του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου:

Η Αστυνομία σε συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας διερευνά την αποστολή μηνύματος προς σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης

Η Αστυνομία το πρωί σήμερα Παρασκευή, 17 Μαΐου, έλαβε ενημέρωση ότι, τις πρωινές ώρες, οι Διευθύνσεις αριθμού δημόσιων σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης ανά το παγκύπριο, έλαβαν στους υπηρεσιακούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ίδιο περιεχόμενο και απεσταλμένο από τον ίδιο αποστολέα και την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που όπως έχει διαπιστωθεί αποστάληκε από χώρα του εξωτερικού και αφορά περιεχόμενο το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

Συγκλήθηκε άμεσα σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και Διευθυντές και λειτουργοί των δύο Υπηρεσιών.

Από την πρώτη στιγμή, νωρίς το πρωί σήμερα, σε συντονισμό της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δόθηκαν οδηγίες προς τις Σχολικές Διευθύνσεις, όπως τεθούν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα ενεργείας που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και Europol.