Αρχική Εκδηλώσεις Ημερίδα στο ΤΕΠΑΚ για τις σπάνιες παθήσεις

Ημερίδα στο ΤΕΠΑΚ για τις σπάνιες παθήσεις

Το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, διοργανώνουν ημερίδα για συζήτηση των κοινωνικών προεκτάσεων των αόρατων αυτών παθήσεων. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 28/2/2024 στο κτήριο του ΤΕΠΑΚ  «Τάσσος Παπαδόπουλος», Αμφιθέατρο 1, από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 3 μ.μ.

 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν βιώματα ασθενών, μεταξύ αυτών και δύο ατόμων της φοιτητικής κοινότητας του ΤΕΠΑΚ, καθώς επίσης θέματα που αφορούν τη συμπερίληψη των αόρατων αυτών παθήσεων εντός του κοινωνικού πλαισίου, τον ψυχολογικό αντίκτυπο των ατόμων με σπάνιες παθήσεις, την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο μέσω ειδικών κριτηρίων, αλλά και τις συμπληρωματικές υπηρεσίες (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία).

 

Στην ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Ινστιτούτο Γενετικής, την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων, ακαδημαϊκό προσωπικό από το τμήμα Νοσηλευτικής και Επιστημών Αποκατάστασης του ΤΕΠΑΚ καθώς επίσης διοικητικό προσωπικό από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του Πανεπιστημίου.

 

Η ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας,  έχει εξασφαλίσει 4,2 ώρες συνεχής εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών.

 

Σας περιμένουμε αυτή την καίρια μέρα, για να κάνουμε μια δυνατή αρχή στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με σπάνιες παθήσεις. Ας ενημερωθούμε, ας διδαχθούμε και ας προκαλέσουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και την κοινωνία. Προεκτείνοντας τις γνώσεις μας, επεκτείνουμε την ενσυναίσθηση και την ανθρώπινη υπόστασή μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας.

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://shorturl.at/mqAOQ

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη Γεωργία Φράγκου, στην ηλεκτρονική διευθυνση: [email protected]

 

Πρόγραμμα για Ημερίδα Σπάνιων Παθήσεων 28/2/24

 

8:30-9:00 Προσέλευση και δήλωση συμμετοχής

9:00-9:20: Ομιλίες από Υπ. Υγείας, Πρύτανη ΤΕΠΑΚ, Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων

 

Session 1

9:20-11:20: Round table & συζήτηση σε Panel – Βιώματα ασθενών

Συντονίζει την επιστημονική συζήτηση στο πλαίσιο ιατρικών θεμάτων ο Σπύρος Πολυβίου, Διοικητικός Λειτουργός Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων και στο πλαίσιο κοινωνικών θεμάτων η Μαρίνα Παύλου, Κοινωνική Λειτουργός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Εκπροσωπούνται άτομα με Μυασθένεια (3), Θαλασσαιμία (1), Ναρκοληψία (1), και Huntington (1).

 

Διάλειμμα για καφέ και σνακ: 11:20-12:00

 

Session 2

12:00-12:40: Αόρατες Ασθένειες: Αναγνωρίζω, Αποδέχομαι, Συμπεριλαμβάνω – Μαρίνα Παύλου, Κοινωνική Λειτουργός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

12:40-13:00: Ψυχολογικό αντίκτυπο για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις – Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Λέκτορας Ψυχολογίας Υγείας Τμήματος Νοσηλευτικής, ΤΕΠΑΚ

13:00-13:20: Εισαγωγή με ειδικά κριτήρια, ακαδημαϊκές διευκολύνσεις και παροχές στο ΤΕΠΑΚ- Γεωργία Φράγκου, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Λειτουργός Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης ΤΕΠΑΚ

13:20 -14:30: Λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία στις σπάνιες παθήσεις, Μαρίνα Χαραλάμπους, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Τμήματος Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ, Όλγα Βαρναβίδου, Εργοθεραπεύτρια, & Δημήτρης Σωκράτους, Ανώτερος Φυσιοθεραπευτής Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Αποκατάστασης ΤΕΠΑΚ.

Q&Α 14:30-15:00

 

Διάλειμμα για ρόφημα και σνακ: 15:00-15:30