Αρχική Τεχνολογία IoT σημαίνει Internet of… Tomatoes!

IoT σημαίνει Internet of… Tomatoes!

Μπορεί για τους περισσότερους το IoT να σημαίνει Internet of Things, αλλά για την ADI μεταφράζεται ως Internet of Tomatoes. 

H ADI, ή Analog Devices Inc, ξεκίνησε το Internet of Tomatoes project με σκοπό της να καθορίσει το γιατί οι ντομάτες της Νέας Αγγλίας έχουν χειρότερη γεύση και δεν καταλήγουν στις σαλάτες, αλλά στην παραγωγή κέτσαπ. Με τη χρήση μικρο-ηλεκτρομηχανικών συστημάτων και ειδικών αισθητήρων, προσπαθούν να καθορίσουν ποια είναι εκείνα τα στοιχεία του περιβάλλοντος που επιδρούν στη γεύση.

Το Internet of Tomatoes project λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε διάφορες φάρμες και λειτουργεί ως ένα πεδίο δοκιμών της τεχνολογίας που μπορεί να αντέξει στις απαιτητικές συνθήκες του χωραφιού και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με την εφαρμογή του Internet of Tomatoes, ο αγρότης μπορεί να λάβει μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως είναι για παράδειγμα, η κατάλληλη εποχή για τη συγκομιδή.

Με το Internet of Tomatoes μπορεί να γίνει, επίσης, καθορισμός του πώς θα γίνει πιο νόστιμη μία ντομάτα, καθώς και των μεθόδων με τις οποίες θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί την υγεία του φυτού, ακόμα και από ένα απομακρυσμένο σημείο. Μάλιστα, οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει το δικό τους μικρό χωράφι με τη βοήθεια του Internet of Things στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ για να δοκιμάζουν με μεγαλύτερη άνεση τις νέες τεχνολογίες.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…