Αρχική Τελευταία Νέα Ιστορική μέρα-Επαναρχίζει η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου με Ελλάδα

Ιστορική μέρα-Επαναρχίζει η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου με Ελλάδα

Λίγες μονάχα ώρες μας χωρίζουν από το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, με το οποίο επαναρχίζει, μετά από 21 χρόνια, η επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Το πλοίο βρίσκεται από την Τετάρτη (15/06) στο λιμάνι της Λεμεσού περιμένοντας να σαλπάρει και η μεγάλη στιγμή σχεδόν έφτασε. Τις τελευταίες μέρες οι προετοιμασίες από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, Scandro Holding Ltd, συνεχίζονταν πυρετωδώς έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Μιχαήλ, με το πρώτο ταξίδι «γράφεται μια νέα ιστορία και παρά τα στενά χρονικά πλαίσια, είμαστε έτοιμοι», υποδεικνύοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα που ο κόσμος έχει ήδη αγκαλιάσει, καθώς οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενώ οι τεχνικές μελέτες υπολόγιζαν περί τους τρεις χιλιάδες επιβάτες ετησίως, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις ξεπερνούν τις 6.500 χιλιάδες, ενώ έχουν γίνει κρατήσεις για πέραν των 1.500 μηχανοκίνητων οχημάτων και κυρίως μοτοσικλετών.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν από το εστιατόριο, την καφετέρια και το ιατρείο που προβλέπεται στη σύμβαση, στο πλοίο θα λειτουργούν μπαρ και παιδότοπος, καζίνο και υπηρεσίες για μεταφορά κατοικίδιων, ενώ η τιμή για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα €12. «Παρά την ακρίβεια, θεωρήσαμε πως θα ήταν ανέντιμο από μέρους μας να διαφοροποιήσουμε τις τιμές που είχαμε ανακοινώσει», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scandro Holding Ltd.

«Οι προσπάθειες και η σκληρή δουλειά του Υφυπουργείου, των συνεργατών μου, η προσπάθεια που έγινε από την Κυβέρνηση έχει καρποφορήσει. Επιτέλους είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε στους πολίτες για εναλλακτική συνδεσιμότητα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Βασίλης Δημητριάδης.

«Αν και οχηματαγωγό επιβατικό, οι επιβάτες μπορούν να βρουν στο πλοίο υπηρεσίες εφάμιλλες με κρουαζιερόπλοια και προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τα όσα έχω δει», είπε ενώ υπέδειξε πως «οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, αν διαπιστώσει κανείς τι ισχύει αυτή την περίοδο με άλλους τρόπους μεταφοράς».

Λέγοντας πως «κάθε αρχή και δύσκολη», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως θα ήταν έκπληξη αν δεν παρουσιαστούν κάποιες ελλείψεις, προβλήματα και παρατηρήσεις από επιβάτες στα πρώτα ταξίδια, υπενθυμίζοντας ότι, για το σκοπό αυτό, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected] .

«Έχω δώσει οδηγίες, να δίνεται απάντηση εντός 24ωρου και ειδικά αν είναι παράπονα που έχουν να κάνουν με τους όρους της σύμβασης ή με διευκρινίσεις προς τον ανάδοχο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε παράπονα και εισηγήσεις και ν’ ανταποκριθούμε άμεσα».

Ο Βασίλης Δημητριάδης σημείωσε ακόμη πως, με δεδομένο και την ανταπόκριση επιβατών από την Ελλάδα για χρήση της υπηρεσίας, «εκπληρώνεται ακόμη ένας στόχος, που είναι να δοθεί ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό και ενδεχομένως, αυτή η υπηρεσία να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να τον αναπτύξουμε περαιτέρω».

«Θέλουμε αυτή η υπηρεσία να προβάλλεται σωστά, να αγκαλιαστεί από το κοινό και να παραμείνει μόνιμα όπως αξίζει να την απολαμβάνει ο κάθε συμπολίτης μας», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Δημητριάδης.

Το πλοίο σαλπάρει από το λιμάνι Λεμεσού το μεσημέρι της Κυριακής με 173 άτομα, μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Θα προηγηθεί τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει τη φετινή σεζόν συνολικά 22 ταξίδια, τέσσερα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.