Αρχική Τελευταία Νέα Ιστορική μέρα για τη Λεμεσό το παρθενικό ταξίδι για Πειραιά

Ιστορική μέρα για τη Λεμεσό το παρθενικό ταξίδι για Πειραιά

μέρα_για_τη_Λεμεσό_το_παρθενικό_ταξίδι_για_Πειραιά_2.JPG

Έτοιμη η Λεμεσός για να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες

 

Σήκωσε άγκυρα το «M/V Daleela», σαλπάρισε προς Πειραιά το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου κι έγραψε ιστορία, εγκαινιάζοντας τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας 21 χρόνια μετά.

Για μια προσδοκία πολλών χρόνων, που πέρα από το μοναδικό μέσο για να ταξιδέψει μερίδα συμπολιτών μας εκτός Κύπρου, αποτελεί και αναβάθμιση των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του σε ειδική εκδήλωση που προηγήθηκε του απόπλου, στο λιμάνι της Λεμεσού, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης.

μέρα_για_τη_Λεμεσό_το_παρθενικό_ταξίδι_για_Πειραιά_2.JPG

«Αναμφισβήτητα θα αναβαθμίσει τις θαλάσσιες επιβατικές μεταφορές και θα προσθέσει στη συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού μας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Το γεγονός ότι το ταξίδι με προορισμό τον Πειραιά θα ξεκινά από το λιμάνι της Λεμεσού, ένα λιμάνι με μια μεγάλη ταξιδιωτική παράδοση, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας, γιατί έρχεται να προσθέσει στη δυναμική που άρχισε να δημιουργεί τα τελευταία χρόνια η αναβάθμιση των κρουαζιέρων και ισχυροποιεί τη Λεμεσό ως ένα περιφερειακό κόμβο θαλάσσιων μεταφορών» είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο Δήμος Λεμεσού είναι έτοιμος να διευκολύνει με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή με την υποδοχή και φιλοξενία των ταξιδιωτών που θα φτάνουν στο νησί μας μέσω αυτής της γραμμής, κατά τρόπο που θα τους μείνει αξέχαστος.

μέρα_για_τη_Λεμεσό_το_παρθενικό_ταξίδι_για_Πειραιά_3.JPG

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του, με ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για επίτευξη του μεγάλου στόχου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας την επίσημη τελετή, είπε ότι ο ομφάλιος λώρος δια της ναυτιλίας που ένωνε την Κύπρο με την Ελλάδα, επανασύσταται κατά τρόπο πιο αποτελεσματικό, με πιο σύγχρονα πλοία.

μέρα_για_τη_Λεμεσό_το_παρθενικό_ταξίδι_για_Πειραιά_4.JPG

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Βασίλης Δημητριάδης είπε: «Επιδιώκουμε να γίνουμε πιο εξωστρεφείς. Να αφουγκραζόμαστε τα θέλω της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών».

Κατά την τελετή που έγινε στην παρουσία και της Προέδρου της Βουλής, Υπουργών, αρχηγών κομμάτων και άλλων κρατικών αξιωματούχων, τελέστηκε αγιασμός του πλοίου, με την Φιλαρμονική Λεμεσού να παιανίζει.

Η ακτοπλοϊκή επιβατική σύνδεση Λεμεσού-Πειραιά συνεχίζεται μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου οπότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο για το 2022.

μέρα_για_τη_Λεμεσό_το_παρθενικό_ταξίδι_για_Πειραιά_5.JPG