Αρχική Τελευταία Νέα Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του IXN με το UCL, τη...

Φοιτητές του ΤΕΠΑΚ συνεργάστηκαν στο πλαίσιο του IXN με το UCL, τη Microsoft, και την IBM UK

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Industry Exchange Network (IXN), στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με το University College London (UCL) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή φοιτητών στην υλοποίηση πραγματικών έργων που αναθέτουν επιχειρήσεις και οργανισμοί (σε τοπικό και διεθνές επίπεδο), μέσω του προγράμματος IXN, το οποίο ανέπτυξε και διαχειρίζεται το UCL, εκ των εκ κορυφαίων πανεπιστημίων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το εν λόγω πρόγραμμα υιοθετήθηκε και χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια, από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ως βάση βέλτιστης πρακτικής διασύνδεσης πανεπιστημίου-βιομηχανίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για πρώτη φορά κατά το Φθινοπωρινό εξάμηνο του 2021, φοιτητές του ΤΕΠΑΚ συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο τους προσέφερε την ευκαιρία να συνεργαστούν με φορείς της βιομηχανίας για τη λύση πραγματικών προβλημάτων, λαμβάνοντας υποστήριξη από εξωτερικούς ‘τεχνικούς μέντορες’, έτσι ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στη βιομηχανία.

To πρόγραμμα προσφέρει, με αυτό το τρόπο και τη δυνατότητα σε εταιρείες και οργανισμούς να υλοποιήσουν τις ιδέες τους με ελάχιστο ρίσκο, χωρίς να απαιτείται η συμβολή εσωτερικών πόρων. Οι συνεργάτες IXN έχουν την ευκαιρία να καινοτομήσουν και να επωφεληθούν από τις νέες ιδέες και προσεγγίσεις των φοιτητών, αντιμετωπίζοντας τις επιχειρηματικές τους προκλήσεις.

Το 2021, στο πρόγραμμα συμμετείχαν τριτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (MGA) της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το Τμήμα Πληροφορικής του UCL, τη Microsoft, και την IBM UK, καθώς και με τις UiBS και SummerCliff που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Η συντονίστρια του προγράμματος, εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ, είναι η Ανώτερη Ερευνήτρια στο Cyprus Interaction Lab και μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Δρ. Αικατερίνη Μαύρη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/cut-ixn