Αρχική Τελευταία Νέα Johnson & Johnson: Στο 94% η προστασία απέναντι στην Covid έπειτα από...

Johnson & Johnson: Στο 94% η προστασία απέναντι στην Covid έπειτα από ενισχυτική δόση

Αυξάνεται η αποτελεσματικότητα απέναντι στη λοίμωξη μετά από δεύτερη δόση, σύμφωνα με όσα έδειξε έρευνα της εταιρείας – Η Johnson & Johnson είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι το μονοδοσικό της εμβόλιο προστατεύει κατά 85% από τα πιο σοβαρά συμπτώματα

Ισχυρότερη προστασία απέναντι στην Covid προσφέρει η δεύτερη -ενισχυτική- δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με όσα έδειξε νέα έρευνα της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η ιατροφαρμακευτική εταιρεία, μια ενισχυτική δόση η οποία χορηγήθηκε δύο μήνες μετά τη λήψη της πρώτης, ανέβασε την αποτελεσματικότητα κατά της λοίμωξης Covid στο 94%.

«Το μονοδοσικό μας εμβόλιο δημιουργεί ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις και μακροχρόνια ανοσολογική κάλυψη», δήλωσε ο Δρ Ματάι Μάμεν, παγκόσμιος επικεφαλής της Janssen Research & Development στην J&J. «Και, όταν χορηγείται ενισχυτική δόση, η δύναμη προστασίας από την COVID-19 αυξάνεται περαιτέρω».

Η Johnson & Johnson είχε δηλώσει τον Ιανουάριο ότι το μονοδοσικό της εμβόλιο είναι 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μέτριας COVID-19 και προστατεύει κατά 85% από τα πιο σοβαρά συμπτώματα.

Η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου της.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις από το Υπ. Υγείας για 3η δόση εμβολίου σε ευπαθείς ομάδες
Επόμενο άρθροΜηδέν θάνατοι και 117 κρούσματα – 39 συνάνθρωποι μας σε σοβαρή κατάσταση