Αρχική ΤΕΠΑΚ Kλιμάκιο εργασίας του ΤΕΠΑΚ το οποίο αποτελείται από έντεκα ακαδημαϊκούς και ερευνητές...

Kλιμάκιο εργασίας του ΤΕΠΑΚ το οποίο αποτελείται από έντεκα ακαδημαϊκούς και ερευνητές με προτάσεις για τις καμμένες περιοχές

Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, (ΤΕΠΑΚ), ανταποκρινόμενο στην ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών, προτίθεται να συνδράμει με παροχή τεχνογνωσίας και κατάθεση πρότασης, με λύσεις προς την Πολιτεία για εκτίμηση των κατεστραμμένων καλλιεργειών και αναδιάρθρωσή τους.

Ανακοίνωση από το ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι προς το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί κλιμάκιο εργασίας, το οποίο αποτελείται από έντεκα ακαδημαϊκούς και ερευνητές οι οποίοι ασχολούνται με τον τομέα, από τη Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος (Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος) και από τη Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Γεωπληροφορικής).

Η πρόταση από την ομάδα εμπειρογνωμόνων αφορά πολυεπίπεδη δράση σε τρεις τομείς: Γεωπληροφορική ανάλυση των καμένων δασικών περιοχών, Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Διάβρωση του εδάφους, και Πρόληψη Πυρκαγιών και διαχείριση Περιβαλλοντικών καταστροφών.

Η εισήγηση του ΤΕΠΑΚ για αντιμετώπιση της καταστροφής στο δασικό οικοσύστημα αλλά για πρόληψη σε μελλοντικές περιπτώσεις, εμπίπτει στη στενή συνεργασία που διατηρεί με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και άλλες σχετικές κρατικές υπηρεσίες.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προτίθεται να υποβάλει την πρόταση του προς συζήτηση στο πλαίσιο εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ…