Αρχική Τελευταία Νέα Kατακραυγή δικηγόρου από το Δικαστήριο Λεμεσού για παρκάρισμα σε χώρο αναπήρων

Kατακραυγή δικηγόρου από το Δικαστήριο Λεμεσού για παρκάρισμα σε χώρο αναπήρων

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε δικηγόρος στη Λεμεσό τον οποίο «άδειασε» το δικαστήριο για την συμπεριφορά του.
 
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ, τον Ιούλιο του 2015 ο εν λόγω δικηγόρος στάθμευσε παράνομα σε χώρο αναπήρων, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να του εκδώσει εξώδικο. Ωστόσο ο δικηγόρος όταν πήρε το εξώδικο το πέταξε με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον καταγγείλει και για ρύπανση δημοσίου χώρου ενώ του είπε «μα τωρά σοβαρομιλάς; Εν να με γράψεις επειδή επέταξα χαμέ το εξώδικο; εν έσιης αλλού δουλειά να κάμεις;».
 
Ο δικηγόρος δεν πλήρωσε το εξώδικο ύψους περίπου 35 ευρώ με αποτέλεσμα να κληθεί ενώπιον δικαστηρίου όπου αρνήθηκε τα όσα ανέφερε ο αστυνομικός.
 
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την αστυνομία όπου ενημερώθηκε ότι του είχε εκδοθεί ένα εξώδικο και να περάσει από τον σταθμό να το παραλάβει, και ο ίδιος του ανέφερε ότι δεν θα περάσει.
 
Ο δικηγόρος ανέφερε ότι η μαρτυρία του αστυνομικού που ισχυρίστηκε ότι του έκδωσε εξώδικο και το πέταξε, βασίζεται σε μυθεύματα, ψέματα και πρόκειται για γελοιότητες. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση ήταν σκηνοθετημένη από τον αστυνομικό για αυτό και αρνήθηκε να πληρώσει το εξώδικο.
 
Αφού πραγματοποιήθηκε ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής Αλέξανδρος Φυλακτού έκρινε αξιόπιστη την μαρτυρία του αστυνομικού αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος δεν άφησε θετική εικόνα στο δικαστήριο και δεν έπεισε για την εκδοχή του.
 
Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « υπήρχε έντονο το στοιχείο της προκατάληψης εναντίον του αστυνομικού  και υπήρχε έντονα το στοιχείο της ειρωνείας και της υποτίμησης προς το πρόσωπο του, όπως π.χ. με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ότι δεν θα υπέκυπτε ποτέ στην εξουσία του, ότι τα λόγια του Μ.Κ.1 (αστυνομικού) είναι της δικής του ιδιοσυγκρασίας και επιπέδου μόρφωσης και ότι πρώτη φορά έβλεπε έναν τόσο ψεύτη».
 
Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε επίσης ότι ο χώρος στάθμευσης του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού δεν είναι δημόσιος χώρος και ότι θα έπρεπε να προσκομιστεί επί αυτού του θέματος μαρτυρία.
 
«Αποτελεί πραγματικά απορίας άξιο, παράδοξο, παράλογο, ανεύθυνο και άτοπο, ένας δικηγόρος, όπως είναι ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι λειτουργός της δικαιοσύνης, να αμφισβητεί ότι ο χώρος στάθμευσης του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού είναι δημόσιος χώρος και ειδικότερα δε ο χώρος στάθμευσης αναπήρων, στον οποίο οι πολίτες έχουν δικαίωμα να σταθμεύουν τα οχήματα τους για να προσέλθουν στο δικαστήριο για υπόθεση που τους αφορά ή απλά για να παρακολουθήσουν δικαστικές διαδικασίες, ως είναι δικαίωμα τους, οι δε δικηγόροι να εκτελέσουν το λειτούργημα τους και είναι περαιτέρω απορίας άξιο, ένας δικηγόρος, ουσιαστικά να αμφισβητεί την δημόσια προσβασιμότητα στον χώρο των Δικαστηρίων και ειδικότερα του ιδίου, ήτοι από την στιγμή που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχει σταθμεύσει σε χώρο αναπήρων στον χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού», κατέληξε το δικαστήριο.
 
Ως εκ τούτο το δικαστήριο επέβαλε στον δικηγόρο πρόστιμο ύψους 260 ευρώ και έξοδα δίκης 80 ευρώ.   
 
Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ