Αρχική Τελευταία Νέα Υπ. Υγείας: Kερδίσαμε άλλη μια μάχη στον πόλεμο κατά της πανδημίας του...

Υπ. Υγείας: Kερδίσαμε άλλη μια μάχη στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Το 80% των πολιτών της Κύπρου που έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για μια ασφαλή συνέχεια

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα

“Χάριν στη θετική ανταπόκριση και την υπευθυνότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, κερδίσαμε άλλη μια μάχη στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Ποσοστό 80% των πολιτών της Κύπρου έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση από τα εμβόλια κατά της COVID-19, ενώ την ίδια ώρα τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες στο 80% θα φτάσει και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων.

Η συλλογική προσπάθεια κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τον στόχο που τέθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής θωράκισης μάς γεμίζει με ικανοποίηση και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η συνέχεια, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, θα μας βρει με μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από τον ιό που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τους τελευταίους 20 μήνες.

Την ίδια ώρα, η προσπάθειά μας είναι συνεχής και εντατικοποιείται. Όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο πιο κοντά θα φτάνουμε στον στόχο μας που είναι να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν σε λειτουργία και ότι δεν θα βιώσουμε ξανά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Το όπλο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστημονική κοινότητα είναι η ασπίδα μας για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που αφήνει η νόσος στην υγεία, την ψυχολογία, την οικονομία και την κοινωνική μας ζωή.”