Αρχική Διεθνή Kατέρρευσε η Monarch – Χιλιάδες επιβάτες εκτεθειμένοι μεταξύ τους και Κύπριοι

Kατέρρευσε η Monarch – Χιλιάδες επιβάτες εκτεθειμένοι μεταξύ τους και Κύπριοι

Μετά τη Ryanair και τις ακυρώσεις πτήσεων πήρε σειρά η Monarch η οποία ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πως κηρύττει χρεοκοπία με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μείνουν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια του εξωτερικού. Επιχείρηση επαναπατρισμού επιχειρεί να οργανώσει ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών.

Υπολογίζεται ότι 110.000 Βρετανοί επιβάτες βρίσκονται πλέον εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό και η βρετανική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη ναύλωση 40 αεροσκαφών για να μπορέσει να τους φέρει πίσω στη χώρα. 

Η Monarch ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στη Βρετανία και η μεγαλύτερη που έχει χρεοκοπήσει στην Ιστορία της χώρας. Η εταιρία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη CAA για να ανανεώσει την άδεια πώλησης ταξιδιωτικών πακέτων αλλά από τη στιγμή που αυτό δεν κατέστη δυνατόν μέχρι το βράδυ της Κυριακής η εταιρία ανακοίνωση την αναστολή της λειτουργίας.

Η εταιρία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης σε προορισμούς όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος όπου είχε εδραιωθεί και την αύξηση της ζήτησης σε προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ελλάδα που είχαν υψηλό ανταγωνισμό. Επιπλέον η πτώση στην αξία της λίρας επέφερε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην εταιρία η οποία ακολούθησε το δρόμο της Air Berlin.