Αρχική Τελευταία Νέα Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Αρμεύτης για τη Δημαρχία Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Και επίσημα υποψήφιος ο Γιάννης Αρμεύτης για τη Δημαρχία Λεμεσού (Φωτογραφίες)

Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Λεμεσού εξήγγειλε ο Γιάννης Αρμεύτης

 

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία της Λεμεσού, εξήγγειλε και επίσημα ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αρμεύτης. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό, ο Γιάννης Αρμεύτης παρουσίασε το όραμά του, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής Λεμεσιανής συμμαχίας, η οποία θα διεκδικήσει όσα η πόλη αξίζει και δικαιούται.

Απευθυνόμενος στους συνδημότες του ο κ. Αρμεύτης υπογράμμισε ότι η Λεμεσός μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα. «Θέλουμε και μπορούμε να αναδείξουμε εκείνη την ενέργεια που έσπρωξε τη Λεμεσό να είναι όχι απλά η κορυφαία πόλη στην Κύπρο, αλλά να τη συγκρίνουμε με άλλες παραλιακές πόλεις στη Μεσόγειο και δίκαια να νιώθουμε περήφανοι. Μπορούμε να θέσουμε τέρμα στη στασιμότητα, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να επαναφέρουμε τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια, που είναι βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της πόλης μας».

Πρόσθεσε πως για να έχει προοπτικές επιτυχίας η προσπάθεια που ξεκινά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει περιεχόμενο και ουσία. «Να εδράζεται σ’ έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που να δίνει, όχι μόνο λύσεις, αλλά και ισχυρή ώθηση στην πόλη», σημείωσε.

Photo_2_6.JPG

Το όραμά του, ανέφερε, είναι απλό: «Να επαναφέρουμε τη Λεμεσό στις ράγες της ποιοτικής ανάπτυξης και της προόδου. Να δραστηριοποιήσουμε το λεμεσιανό πνεύμα, το γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό. Να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».  Ο κ. Αρμεύτης ανέλυσε τους βασικούς άξονες του οράματός του. Αναφέρθηκε σε μια πόλη πράσινη με έργα πνοής, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο, οι Πράσινες Διαδρομές και το Γραμμικό Πάρκο Ακταίας Οδού. Μίλησε για μια πόλη με καλύτερη συνδεσιμότητα και εναλλακτικούς τρόπους διακίνιησης, μια πόλη των 15 λεπτών. Μια πόλη «έξυπνη» που να επενδύει στην ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργική και με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα. Στον πυρήνα του οράματος του κ. Αρμεύτη, βρίσκονται ακόμη η δημιουργία σύγχρονων χώρων άθλησης και περιβαλλοντικών υποδομών, η αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, καθώς επίσης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. Ο Γιάννης Αρμεύτης σημείωσε πως κινητήρια δύναμη υλοποίησης του οράματός του θα είναι ένας αποτελεσματικός και οικονομικά νοικοκυρεμένος Δήμος. «Ένας Δήμος που ξεκινά και τελειώνει τα έργα που αναλαμβάνει. Δεν τα αφήνει ανοικτά επ’ άπειρον προκαλώντας οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και αφάνταστη ταλαιπωρία στους δημότες», ανέφερε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Λεμεσού, ο κ. Αρμεύτης στάθηκε:

  • στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση,
  • στην ανισόρροπη ανάπτυξη και τα προβλήματα στις συνοικίες,
  • στο κομμάτι της καθαριότητας, των δρόμων, των πάρκων και της θάλασσας.
  • στα ακριβά ενοίκια.

«Μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα. Εμείς έχουμε Σχέδιο ποιοτικής Ανάπτυξης και σαφή προσανατολισμό, με απαντήσεις και λύσεις στο κάθε ένα από τα πιο πάνω ζητήματα», είπε.

Ο κ. Αρμεύτης εξήγησε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο με τους δημότες και μαζί με μια ομάδα συνεργατών του, ειδικών επί θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενισχύσει το σχέδιό του με τις προτάσεις τον πολιτών με στόχο τη διαμόρφωση ενός πρακτικού και εφαρμόσιμου προγράμματος. «Αυτή θα είναι η ολοκληρωμένη πρόταση μας για τη Λεμεσό μας. Μια δυναμική πρόταση που θα αντλεί από τη μοναδική ενέργεια των ανθρώπων της», ανέφερε.

Photo_3_2.JPG

Καταλήγοντας, ο κ. Αρμεύτης σημείωσε ότι πιστεύει στις ξεχωριστές δυνατότητες του καθενός, ανεξάρτητα από τον κοινωνικό ή πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. «Γι’ αυτό κατέρχομαι ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε πρόσχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων. Σέβομαι απόλυτα τα κόμματα και τις διαδικασίες τους. Θα επιδιώξω τον διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά πιστεύουν στη Δημοκρατία. Όλες τις δυνάμεις που ανήκουν στο Δημοκρατικό τόξο. Όμως, δεν είναι τα κόμματα που χρειάζονται Δήμαρχο. Είναι η Λεμεσός που χρειάζεται Δήμαρχο. Η Λεμεσός πρέπει να είναι η δύναμη που μας ενώνει. Η Λεμεσός πρέπει να είναι ο κοινός παρονομαστής για όλους όσοι θα βαδίσουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας. Για να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε», τόνισε.