Αρχική Τελευταία Νέα Και νέα ηλεκτρονική απάτη στη Λεμεσό! Οδηγίες Αστυνομίας

Και νέα ηλεκτρονική απάτη στη Λεμεσό! Οδηγίες Αστυνομίας

Νέα υπόθεση απάτης, σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά η Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από γυναίκα κάτοικο Λεμεσού, μεταξύ των ημερομηνιών 1/7/22-10/8/22 εξαπατήθηκε από άγνωστο πρόσωπο μέσω διαδικτύου, το οποίο τις απέσπασε συνολικό χρηματικό ποσό, ύψους 10.500 ευρώ.

Η γυναίκα στην καταγγελία της ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί της άγνωστος άντρας μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος την πληροφόρησε ότι εργάζεται σε επενδυτική εταιρεία και την έπεισε να επενδύσει σε πλατφόρμα της εταιρείας του με εγγυημένο κέρδος.

Ακολούθως, η παραπονούμενη φέρεται να ενεργοποίησε δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς της και μέσω κάποιας εφαρμογής, να έδωσε πρόσβαση σε αυτούς στον άγνωστο άντρα. Στη συνέχεια, η γυναίκα σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, φέρεται να μετέφερε στους λογαριασμούς της, συνολικό χρηματικό ποσό, ύψους 5,500 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο ύποπτος.

Στις 10/8/22, η παραπονούμενη μετέφερε επίσης χρηματικό ποσό ύψους 5,000 ευρώ σε έναν από τους δύο λογαριασμούς της, με σκοπό να το αποστείλει σε συγγενικά της πρόσωπα στο εξωτερικό, αλλά τα χρήματα αυτά και πάλι παραλήφθηκαν από τον ύποπτο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αντιληφθεί ότι επρόκειτο για απάτη και να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, προέβησαν σε σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία, άλλα δύο πρόσωπα, τα οποία έπεσαν θύματα απάτης μέσω διαδικτύου. Στη μια περίπτωση, 54χρονη κάτοικος Λεμεσού εξαπατήθηκε και προέβη σε πληρωμή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους 5,500 Δολαρίων Αμερικής για υποτιθέμενη επένδυση που υποσχόταν κέρδη σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο. Εξάλλου, στη δεύτερη περίπτωση 79χρονος κάτοικος Πάφου, κατήγγειλε χθες στην Αστυνομία ότι, πείστηκε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, ότι εντόπισε δύο ύποπτες συναλλαγές σε τραπεζικό του λογαριασμό και του έδωσε πρόσβαση στο λογαριασμό του, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να του αποσπάσει συνολικό χρηματικό ποσό, ύψους 19.770 ευρώ.

Ως εκ τούτου, το κοινό καλείται για πολλοστή φορά να είναι πολύ προσεκτικό στις συναλλαγές του και να μην εμπιστεύεται αγνώστους. Ιδιαίτερα να μην προβαίνει σε εμβάσματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων, τα οποία δεν γνωρίζει ή να δίδει πρόσβαση σε τραπεζικούς του λογαριασμούς και τους προσωπικούς του κωδικούς σε άτομα που γνωρίζει μέσω διαδικτύου.