Αρχική Τελευταία Νέα Καίγεται εργοστάσιο στο Γέρι – Ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις

Καίγεται εργοστάσιο στο Γέρι – Ακούγονται διαδοχικές εκρήξεις [Βίντεο/Φωτογραφίες]

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (16/07) στη βιομηχανική περιοχή Γερίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών.

Ανταποκρίθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. Το εργοστάσιο, καθώς και το περιεχόμενό του καίονται ολοσχερώς.

Στο εργοστάσιο που φλέγεται βρίσκονται μέχρι στιγμής επτά πυροσβεστικά οχήματα και αναμένεται σύντομα επιπρόσθετη βοήθεια από την επαρχία Λάρνακας, Λεμεσό και ΕΜΑΚ, καθώς και δύο βυτιοφόρα από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, δεν βρίσκονταν άτομα στο χώρο, παρά μόνο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος και ενημέρωσε για την πυρκαγιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς και για προστασία των παρακείμενων εργοστασίων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ακούγονται συνεχώς διαδοχικές εκρήξεις και έγινε και διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σημερινή είναι η τρίτη φορά από τον Οκτώβρη του 2021 που ξεσπά φωτιά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Τον Απρίλιο του 2022, όταν είχε ξεσπάσει ξανά φωτιά το Τμήμα Περιβάλλοντος είχε βάλει όρους. Ενώ τον Απρίλιο του 2022, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και η Πολιτική Άμυνα είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο να κλείσει τα παράθυρα γιατί οι καπνοί είναι επιβλαβείς.

Περισσότερα σε λίγο…