Αρχική Τελευταία Νέα Καιρός: Στους 37 βαθμούς σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας αύριο με πιθανές βροχές...

Καιρός: Στους 37 βαθμούς σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας αύριο με πιθανές βροχές (Πίνακας ανά πόλη)

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 

Το Σάββατο, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης ή ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές κυρίως ώρες, αναμένεται να παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά στα νότια παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά παράλια σταδιακά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, που την Κυριακή ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί αναμένεται τοπικά να σχηματίζεται χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 38°C 19°C 28%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 32°C 20°C 62%
Λεμεσός: 30°C 20°C 65%
Αεροδρόμιο Πάφου: 30°C 21°C 70%
Φρέναρος: 31°C 22°C 69%
Πρόδρομος: 29°C 19°C 33%
Πόλις Χρυσοχούς: 35°C 21°C 43%

 


Ώρα έκδοσης: 1600Ημερομηνία: 08/07/2022