Αρχική Τελευταία Νέα Καλά νέα για την τετράχρονη με στρεπτόκοκκο Α’-Επιστρέφει στην Κύπρο

Καλά νέα για την τετράχρονη με στρεπτόκοκκο Α’-Επιστρέφει στην Κύπρο

Ευχάριστα είναι τα νέα που καταφθάνουν από το Ισραήλ, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας της τετράχρονης, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη, αφού προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο τύπου Α’ τον περασμένο Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, η τετράχρονη παρουσίασε σημαντική βελτίωση και αποσωληνώθηκε.

Όπως ανέφερε στον REPORTER η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η τετράχρονη αποσωληνώθηκε το βράδυ της Τρίτης και για τα καλά νέα ενημερώθηκε το πρωί. Το επόμενο στάδιο για την τετράχρονη είναι να λαμβάνει συνεχή οξυγονοθεραπεία και παρακολούθηση.

Η κα. Γιαννάκη σημείωσε πως «αν όλα πάνε καλά, η τετράχρονη αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Είμαι αρκετά χαρούμενη, επειδή η τετράχρονη ήταν διασωληνωμένη από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 και αποσωληνώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2023. Ένα μήνα μετά».

Επόμενος στόχος του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε η κα. Γιαννάκη είναι τέτοιου είδους θεραπείες, που λαμβάνει η τετράχρονη στο Ισραήλ, να πραγματοποιούνται στα νοσηλευτήρια του ΓεΣΥ στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ και κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί στις 18 Δεκεμβρίου και στην Κύπρο είχε έρθει ειδικός παιδοεντατικολόγος και παιδολοιμωξιολόγος, για να την εξετάσουν. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της, η τετράχρονη μεταφέρθηκε στο Ισράηλ, όπου παρακολουθείται από τους ειδικούς.