Αρχική Τελευταία Νέα Καλή η κατάσταση της υγείας των τ/κ μαθητών στο Αντίγιαμαν

Καλή η κατάσταση της υγείας των τ/κ μαθητών στο Αντίγιαμαν

Καλή είναι η κατάσταση υγείας μιας ομάδας μαθητών-αθλητών γυμνασίου που την ώρα του μεγάλου σεισμού βρισκόταν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας. 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με 14 μαθητές και 2 δασκάλους ενός γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, οι οποίοι την στιγμή του μεγάλου σεισμού βρισκόντουσαν στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Οι μαθητές και δάσκαλοι θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα δια μέσου της Άγκυρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Γενί Ντουζέν», η «πρόξενος» των κατεχομένων στο Άντεπ, Φατμά Ντεμίρελ ανέφερε ότι υπάρχει η πληροφορία ότι ορισμένοι Τουρκοκύπριοι μαθητές κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από ένα ξενοδοχείο που γκρεμίστηκε στο Αντίγιαμαν.

Η κ. Ντεμίρελ μεταβαίνει στο Αντίγιαμαν.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την αποστολή στην Τουρκία μιας ομάδας «πολιτικής άμυνας», η οποία απαρτίζεται από 30 άτομα και 8 ειδικά εξοπλισμένα οχήματα.

Η ομάδα αναχωρεί από την κατεχομένη Κερύνεια με καράβι και θα μεταβεί στο Άντεπ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τα κατεχόμενα, γίνεται προσπάθεια για πραγματοποίηση πτήσεων από τα κατεχόμενα προς Μάρας, Άντεπ και Ντιγιάρμπακιρ.

Από την άλλη, μήνυμα συμπαράστασης στους πολίτες της Τουρκίας έστειλε σε γραπτή ανακοίνωση το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Πηγή: KYΠΕ