Αρχική Τελευταία Νέα Καλοκαίριασε! Αγγίζει τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλοκαίριασε! Αγγίζει τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει σταδιακά την περιοχή από απόψε.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από το απόγευμα στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά από το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά, ενδέχεται να πέσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά, που σε ορισμένες περιπτώσεις δυνατόν να συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό καθώς και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 19 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείεται αρχικά να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, ενώ το απόγευμα πιθανόν να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.