Αρχική BusinessNews «Καμήλα κλάνει στο Πεντάκωμο» ή πως μπορείς να ληστέψεις 200 χιλιάδες νοικοκυριά!

«Καμήλα κλάνει στο Πεντάκωμο» ή πως μπορείς να ληστέψεις 200 χιλιάδες νοικοκυριά!

ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΟΕΔΑ – ΠΕΝΤΑΚΩΜΟΥ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ

Σε συνέντευξη στο cyprusnews και στον Γιώργο Παυλίδη, ο Μακάριος Δρουσιώτης μιλά για πρώτη φορά για το νέο βιβλίο που γράφει και για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με το σκάνδαλο του ΟΕΔΑ – Πεντακώμου, το οποίο αποτελεί το αντικείμενο της νέας του έρευνας:

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μακάριου Δρουσιώτη εδώ

«…Όταν ήμουν στο προεδρικό, αμέσως μετά την οικονομική κρίση, έφθασε κοντά μας μια πρόταση από μια γερμανική εταιρεία, η οποία ήταν πρόθυμη να επενδύσει 250 εκατομμύρια προκειμένου να δημιουργήσει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από σκουπίδια. Το μόνο που ζητούσε η εταιρεία αυτή ήταν να της δοθεί δικαίωμα να πουλά την παραγόμενη ενέργεια στο νησί. Μαζί με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη εκτιμήσαμε θετικά την πρόταση κι άρχισα να ψάχνω και να μελετώ σε βάθος τα θέματα της ενέργειας και των αποβλήτων. Τότε βρέθηκα αντιμέτωπος με τη διαδικασία δημιουργίας του Οργανισμού Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων  Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ). Από την πρώτη στιγμή προβλέψαμε – μαζί με τον Πετρίδη -,  ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα στο Πεντάκωμο ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία. Είπαμε ξεκάθαρα στους αρμόδιους ότι επρόκειτο για μια αυτοκτονία, ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων που θα χρέωνε το Κράτος και κατ’ επέκταση τους πολίτες με τεράστια έξοδα και πρόστιμα. Το σύστημα όχι μόνο μας αγνόησε, αλλά μας κατηγόρησε κιόλας από πάνω. Δυστυχώς, για όσα προειδοποιήσαμε τότε,  τα βλέπουμε σήμερα μπροστά μας.

Επειδή λοιπόν στο πλαίσιο της κοπιώδους εκείνης  έρευνας βρήκα και μελέτησα όλα τα έγγραφα και τις σχετικές αποφάσεις, θεωρώ χρήσιμο κι αναγκαίο να ενημερώσω δημόσια τους Κύπριους πολίτες για το τεράστιο σκάνδαλο του ΟΕΔΑ Πεντακώμου. Αυτό είναι το θέμα του νέου μου βιβλίου, το οποίο αναμένω ότι θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου. Μιλώ για μια συγκεκριμένη, κραυγαλέα  περίπτωση διαφθοράς που αφορά την οικονομία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την καθημερινότητα μας, το κόστος της οποίας πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος. Είναι η ανατομία ενός εγκλήματος, ενός σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα, από την κορυφή μέχρι τη βάση».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μακάριου Δρουσιώτη εδώ

Προηγούμενο άρθροΛεμεσός: Ανήλικη έπεσε από ύψος 10 μέτρων σε φουσκωτό – Τραυματίστηκε σοβαρά
Επόμενο άρθροΥποβάλλει παραίτηση και αποχωρεί από την Κυβέρνηση ο Μιχάλης Χατζηγιάννης